YIlveksen tehot kateissa – Ikävä tappio Jyväskylässä

Ylöjärven Ilveksen tämän kauden vieraspelit alkoivat Naisten Futsal-Liigan kolmannella kierroksella. Jyväskyläläinen Kampuksen Dynamo oli vahvempi kotikentällään tuloksella 2–0 (0–0).

Odotetun tasainen kamppailu ratkesi vasta toisen jakson loppupuolella kotijoukkueen viimeistellessä tarkasti tilanteistansa. Kierroksen muiden otteluiden tulokset olivat FTK–HIFK 2–8, GFT–FC Halikko 1–0, Ilves FS–PU-62 2–0 ja EBK-RaiFu 2–5.

YIlveksen kausi on alkanut yskähdellen, kun ennakkoon sarjan kovimmilta vastustajilta ei pisteitä ole irronnut. Ensi sunnuntaina on seuraava ottelu ja vieraskentällä vastassa on myöskin kaksi tappiota ja yhden voiton napsinut GFT. Parhaat maalipyssynsä ulkomaille menettänyt espoolaisjoukkue joutunee suosikkina saapuvan YIlveksen kanssa lujille. Kauden alku voi kuitenkin tarjota yllätyksiä. Olisiko tässä sellaisen vuoro, vai löytyykö YIlveksen maalijyvä ja pistepotti matkaa suosikin kyydissä Ylöjärvelle.

Senni Viren laukoo, mutta tälläkään kertaa pallo ei uppoa verkkoon. (Kuva: Anni Hämäläinen)

YIlves oli saanut odotetun lisän pelaavaan kokoonpanoonsa Jenna Oksasen päästessä pelaamaan kauden ensimmäiset peliminuuttinsa. Alkuvuoden pilannut harmillinen loukkaantuminen on nyt Jennalta takana päin ja peli maistui entiseen malliin. Maalia vartioimassa oli Emiilia Syrjänen.

Kentällä oli siis tuttu kokoonpano ja päivän parasta kyytiä tarjottiin odotetussa vierasottelussa. Kotijoukkue antoi hieman tasoitusta, sillä maajoukkueen vakiokokoonpanon Anna-Kaisa Hannukselaa ei kentällä näkynyt.

Ensimmäinen puoliaika oli molemmilta joukkueilta vauhdikasta ja vaihtelevan pelinhallinnan aikaa. Päättäväisempi maalintekotilanteiden loppuunvienti olisi saanut tulostaulun hereille, mutta vastahyökkäyksiin ei ehkä haluttu antaa mahdollisuuksia. Kotijoukkue keräsi kolme rikettä ja yhden keltaisen kortin. Vieraille ei tilastomerkintöjä kertynyt. Vaikka kummallakin joukkueella oli hetkensä, mentiin tauolle vielä kiikaritilanteessa.

Toinen puoliaika eteni maalipaikkoja puolin ja toisin tuhlaillessa. Sihti oli enimmäkseen luokatonta molemmilla joukkueilla. Ehkä syynä oli osaava puolustus ja pelotteena laadukkaat maalivahdit. Pallo pelattiin tolppaankin Jenni Häklin toimesta, mutta enimmäkseen sihti oli mitä sattuu.

Edettiin jo viimeistä kymmenminuuttista, kun kotijoukkue pelasi keskialueen rajapotkutilanteensa onnistuneesti. YIlveksen puolustus nukahti ratkaisevan parin askeleen verran. Vilma Terävä iski ajassa 32.16 taidokkaasti volleystä kaaren tuntumasta pallon takanurkkaan ohi Syrjäsen. YIlves ei takaiskusta hermostunut, aikaahan maalitilin avaamiseen oli riittävästi.

Siiri Kurppa (4) yrittää estää KaDyn hyökkäyksen käynnistymistä. (Kuva: Anni Hämäläinen)

Ajassa 34.56 tuli uudelleen kylmä suihku YIlveksen niskaan. KaDy nousi päättäväisesti laidalta ja löysi syötöllään Veera Lahtisen keskisektorista. Nopea tilanne ja Lahtisen tarkka matala laukaus kaarelta upposi verkon perukoille. Aikaa kavennukselle oli viisi minuuttia.

Pian päävalmentaja Vesa Parviainen otti aikalisän ja peliin otettiin lentävä maalivahti mukaan. mKotijoukkue sai virhetilinsä täyteen ajassa 37.31. YIlves onnistui rakentamaan muutaman maalipaikan, mutta palloa ei saatu vieläkään kohti maalia. Näin ei takaa-ajossa voitu onnistua ja pelikello tikitti vääjäämättä sekunnit loppuun. KaDy siis ylsi voittoon oltuaan viimeistelytilanteissa terävämpi.

Päättäväisempi maalitilanteiden loppuunvienti ehkä toisi YIlveksen suorituksiin myös tarvittavan lisätarkkuuden. Nyt pääydyttiin ajoittain hyvin sujuvaan pallon kierrätykseen, jonka päätteeksi tyydyttiin osoitteettomiin laukauksiin. Maalipaikkoja kuitenkin luotiin taas riittävästi.

Päävalmentaja Vesa Parviainen totesi joukkueen olleen hyvin tietoinen tulevan ottelun tasaisuudesta.

– Noudatimme ennalta laadittua pelisuunnitelmaa, mutta nyt maalipaikat jäivät käyttämättä. Pieniin juttuihin peli lopulta ratkesi. KaDylle kaikki kunnia, kun käänsivät pelin voitokseen loppuvaiheissa, Parviainen kommentoi.

YIlves pelaa seuraavan ottelunsa vieraissa Espoon Opinmäessä ensi sunnuntaina 15. lokakuuta. Vastaan asettuu viime vuoden pronssiottelussa kohdattu GFT. Joukkue on menettänyt useita runkopelaajiaan, mutta aliarviointiin ei nyt kannata erehtyä.