Iästä tehtiin numero – Ylöjärven kaupungintalolla järjestetyn tapahtuman suosio yllätti järjestäjät

Vanhustenviikon tapahtuma keräsi perjantaina niin ison joukon ikäihmisiä Ylöjärven kaupungintalolle, että istumapaikat ja kahvikupit olivat loppua kesken.
-Ohjelmassa ei sanottu , että täällä on tuolijumppaa, nauroi Leena Rautio. Hän kantoi mukanaan tuolia valtuustosaliin, josta loppuivat istumapaikat kesken. (Kuva: Sanna Hillberg)
Erkki Törmä, Matti Mikkola, Jonna Kakkori, Outi Ilosalo ja Eila Henriksson olivat päävastuussa tapahtuman järjestelyistä. (Kuva: Sanna Hillberg)

Tänä vuonna Vanhusten viikon tapahtuman teemana oli ”Tehdään iästä numero”. Vanhusneuvoston puheenjohtaja Eila Henriksson kertoi, että tapahtuman teema vaihtuu vuosittain. Viime vuonna päivää vietettiin Pikku-Ahvenistossa liikunnallisissa merkeissä.

Kuten aiempinakin vuosina kävijöille oli bussikuljetus, joka kyyditsi väkeä keskustaan Viljakkalasta, Kurusta ja Itä-Aureesta.

Monipuolinen ohjelma sisälsi kahvitarjoilua ja eläkeläisjärjestöjen esityksiä. Leena Mankkinen toi tapahtumaan kaupunginvaltuuston tervehdyksen ja seurakunnan tervehdyksen kirkkoherra Ulla Ruusukallio.

Myös kaupungin hyvinvointipäällikkö Suvi Saarinen ja liikunnanohjaaja Leena Äikäs puhuivat tapahtumassa. Taukojumppaa vieraille järjesti liikunnanohjaaja Jonna Kakkori.

Järjestöillä, hyvinvointipalveluilla ja kaupungin eri palveluilla oli kaupungintalon aulassa esittelypisteitä.

Eri tahot esittelivät tapahtumassa toimintaansa. Kuvassa vasemmalta Ylöjärven sydänyhdistyksen sihteeri Tarja Ruissalo, taloudenhoitaja Pirkko Huhdankorpi ja puheenjohtaja Pauli Alenius. Mielikioskilta mukana oli Anne Salminen, Hyvinvointikioskilta Kirsi Perkkiö ja Ylöjärven Apteekista Noora Granqvist. (Kuva: Sanna Hillberg)
Yhteisötaiteilija Tuuli Pollari (oranssi paita) kertoi työstään, johon kuuluu muun muassa taidetuokioiden ohjaamista vanhuksille. (Kuva: Sanna Hillberg)
Aivan aluksi tapahtumassa juotiin kahvit ja syötiin pullaa. (Kuva: Sanna Hillberg)
Pirkko Wallenius, Pirkko Särkimäki ja Leena Peltola kertoivat tulleensa tapahtumaan hieman ex tempore. (Kuva: Sanna Hillberg)
Osallistujia menossa tuolit mukanaan valtuustosaliin kuuntelemaan puheita alkukahvittelun jälkeen. (Kuva: Sanna Hillberg)
Valtuustosali täyttyi ääriään myöten. (Kuva: Sanna Hillberg)

Puheiden jälkeen ohjelma jatkui Ylöjärvi-salissa musiikin, tanssin ja sketsien merkeissä. Lähes 200 vierasta osallistui tapahtumaan, jonka järjestelyistä vastasivat vanhusneuvosto, Ylöjärven kaupunki ja eläkeläisjärjestöt.

Ylöjärven kaupungin hyvinvointipäällikkö Suvi Saarinen oli tyytyväinen tilaisuuden antiin.

– Kokonaisuutena tapahtuma onnistui ja kävijämäärä ylitti odotukset. Palaute on ollut hyvää, hän kertoi tapahtuman loppupuolella.

Pentti Lehtinen soitti tapahtumassa viulua ja Arvi Saarinen lauloi ja soitti harmonikkaa. (Kuva: Sanna Hillberg)
Leena ja Erkki Törmän sketsissä kohdattiin monelle pariskunnalle tuttu ongelma, kun ollaan lähdössä juhlimaan ja vaatekaapista ”ei löydy mitään päälle pantavaa”. (Kuva: Sanna Hillberg)
Yleisöä seuraamassa esityksiä Ylöjärvi-salissa. (Kuva: Sanna Hillberg)
Eläkeliiton Ylöjärven yhdistyksen jäsenet esittivät Mutalan valssin. (Kuva: Sanna Hillberg)