Tossavainen, Henriksson ja Torvinen väläyttelivät vauhtiaan Vuokatin rullakisoissa

Rullahiihdon Suomen mestaruuksista kisattiin Vuokatin uusitulla rullahiihtoradalla. Ylöjärven Ryhdin nuoret naiset osallistuivat kilpailuun kesken tärkeän harjoituskauden.

Lauantain sprinttikilpailun naisten sarjassa sekä Eevi-Inkeri Tossavainen että Emmi Henriksson selvisivät karsintahiihdosta selvästi 30 parhaan urheilijan joukossa erävaiheisiin, Tossavainen viidenneksi nopeimmalla ajalla ja Henriksson 13. nopeimpana.

Ryhdin Tossavainen määräsi vauhdin sprintin alkuerässä. (Kuva: Jenni Torvinen)

Tossavainen eteni vakuuttavasti alkuerän ja välHerän kautta finaaliin, jossa hän tuli maaliin viidentenä. Voiton vei Vantaan hiihtoseuran Jasmi Joensuu. himmeämmät mitalit pokkasivat Vuokatti Ski Teamin Jasmin Kähärä ja Katri Lylynperä. Emmi Henriksson oli oman alkueränsä neljäs, mutta aika ei riittänyt välieräpaikkaan ”lucky looserina”. Henrikssonin loppusijoitus oli 17:s.

Tossavainen koki sprintin kokonaisuudessaan melko tasavahvana vetona karsinnasta finaaliin asti.

– Oli tärkeää päästä näkemään mihin oma tämän hetken treenipäivän veto ja perusvire riittää A-maajoukkuenaisiin verrattuna. Sprintti antoi varmuutta siihen, että olen talvea kohti hyvällä mallilla menossa jo tässä vaiheessa kautta, Tossavainen kommentoi.

Emmi Henriksson Vuokatin uuden rullaradan ässänousussa. (Kuva: Jussi Henriksson)

Sunnuntaina kilpailtiin vesisateessa normaalimatkojen Suomen mestaruuksista vapaalla hiihtotavalla. Naisten 10 kilometrin kilpailun voitti Vieremän Koiton Kerttu Niskanen, Vantaan Hiihtoseuran Jasmi Joensuu otti hopeaa ja Iisalmen Visan Vilma Ryytty Pronssia.

Voittajan aika oli 24.36,6. Ryhdin Elsa Torvinen oli 15:s ajalla 26.56,4 ja Eevi-Inkeri Tossavainen 16:s ajalla 26.58,9.

Torvinen kertoi vauhdinjaon kahdella viiden kilometrin lenkillä onnistuneen hyvin, mutta kilpailuun valmistautumiseen ja sitä kautta tulokseen vaikutti viikontakainen muutaman päivän sairastelu.

Tossavaiselle rullahiihdon SM-kisat olivat hänen kauden ensimmäiset kisastartit. Ryhtiläinen kertoi saaneensa kisoista kovia harjoituksia hieman vaihtelevasti sujuneen treenikauden väliin.

– Sunnuntaina sprinttipäivän rasitus painoi jonkin verran, mutta 10 kilometrin kisa oli silti ihan hyvä harjoitus tähän väliin. Pidempään jatkuneet ajoittaiset haasteet selän kanssa aiheuttivat myös hieman haasteita menoon.

Emmi Henriksson kilpaili sunnuntain normaalimatkan omassa ikäsarjassaan, alle 20-vuotiaissa, ja sijoittui upeasti neljänneksi. Henriksson kertoi, että rullakisaviikonloppuna oli hyvä katsastaa hieman omaa kuntoa.

– Lauantain sprintissä oli pieniä vaikeuksia, mutta sunnuntain pidempi kisa kulki jo paljon paremmin. Innolla odotellaan talvea.

Ylöjärven Ryhdin hiihtäjät ovat kaikissa ikäluokissa aloittaneet harjoittelun. Hiihtokouluharjoituksia on pidetty jo parin viikon ajan niin tossu-, rullahiihto- kuin suoharjoituksissa. Uusia harrastajia mahtuu vielä ryhmiin mukaan.