Journalistinen valvontatehtävä korostuu tässä ajassa

Ville MäkinenTällä viikolla vietetään Uutismedian liiton Pureudu paikallisiin -teemaviikkoa, jolloin pääset lukemaan Ylöjärven Uutisten näköislehteä ilmaiseksi.

Pureudu paikallisiin -kampanja kertoo Suomen paikallislehtien monipuolisuudesta. Kampanjan tavoitteena on tuoda esiin paikallislehtiä ja paikallislehtijournalismia, ja täten lisätä lukijoiden tietoisuutta paikallislehdistä.

Hyvän journalismin tunnistaminen voi olla haastavaa nykypäivän mediamaailmassa, jossa tieto ja disinformaatio sekoittuvat helposti.
Hyvän medialukutaidon opettaminen ja oppiminen on erittäin tärkeää jo pelkästään sivistyksen ja yhteiskuntarauhan kannalta. Lähteiden ja faktojen tarkistaminen sekä objektiivisuuden vaaliminen ovat hyvän journalismin peruskiviä. Myös korjausprosessit pitää olla kunnossa.

Kampanjaviikolla nostetaan esiin erityisesti paikallislehtien merkitystä paikallisen demokratian turvaajana. Ylöjärven Uutiset pyrkii omalta osaltaan turvaamaan Ylöjärvellä demokratiaa uutisoimalla asioista avoimesti ja tasapuolisesti kritiikkiä unohtamatta.

Meillä on myös eräänlainen valvontatehtävä. Ylöjärven paikallispolitiikassa kuohuu nyt niin lujaa, että vallan vahtikoiran rooli korostuu. Paikallislehti seuraa erittäin tarkasti sitä, mitä tapahtuu ja mitä puhutaan.

Vaikka tietynlainen kamppailu politiikkaan kuuluukin niin toivottavasti valtuutettu pitävät jatkuvasti kuntalaisten edun päällimmäisenä mielessään.