Tommi Niemenmaa kohtasi karhun pentuineen – katso video tilanteesta

Tommi Niemenmaa sai tyttöystävänsä Sinin kanssa hieraista silmiään viime perjantaina, kun karhu tallusteli kahden pentunsa kanssa Karhentiellä.

Niemenmaa oli ajamassa noin kello 21.30 Karhentietä, kun Saunintien risteyksen kohdalla tielle pomppasi karhuemo ja kaksi pentua. Eläimet nähtiin siis noin kolme kilometriä Uusi-Kuruntieltä länteen.

– Ne suuntasivat kohti Ylöjärveä, kunnes loikkivat metsäautotielle, Niemenmaa kertoo.

Tommi Niemenmaan tyttöystävä Sini sai napattua karhuista videopätkän.

Melko harvinainen havainto

Hämeenkyrön-Viljakkalan riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Harri Isomuotia kertoo, että karhuhavaintoja ei tehdä kovin usein.

– Kyllä tämä sillä tavalla varsin harvinainen tapaus on, että joku onnistuu karhut näkemään ja kuvaamaan. Karhuja toki on Viljakkalan alueella jonkin verran, mutta ne pysyvät sen verran hyvin metsissä piilossa, ettei marjastaja tai metsästäjäkään niitä kovin usein näe.

Isomuotian mukaan karhuhavainnosta ei tarvitse huolehtia, vaikka melko lähellä havaintopaikkaa on myös asutusta.

– En usko, että karhut ovat vaaraksi. Toki jos esimerkiksi marja- tai sienimetsällä osuu emän ja pentujen väliin niin silloin siinä voi syntyä vaaratilanne. Emä saattaa siinä tapauksessa puolustaa pentujaan. Mutta pääsääntöisesti karhut ovat ihmisarkoja ja ne väistävät, kun havaitsevat ihmisen.

Katso video karhuista Karhentiellä: