Ylöjärveläinen Elias Sireni aloitti Pyrinnön SM-kultaviestin – ”Omasta juoksustani en muista oikeastaan mitään”

Ylöjärveläisen pikajuoksijan Elias Sirenin toive viestimenestyksestä Tampereen Pyrinnön riveissä täyttyi, kun Turusta oli tuliaisina 19-vuotiaiden miesten 4 x1 00 metrin kultamitali.

Sireni aloitti voittajasuosikkina matkaan lähteneen Pyrinnön viestin, jonka täydensi ikäluokan EM-kilpailuissa juossut kolmikko Antti Sainio, Konsta Kankainen ja Jere Haapalainen. Voittoaika oli 41,48, josta Vehmaan kaksosten Kasperin ja Rasmuksen johtama Lappeenrannan Urheilu-Miehet jäi 0,24 sekuntia.

Sirenin ja Sainion vaihto meni alkuerissä aika lailla päälle, mutta loppukilpailussa kapula siirtyi jo juohevammin kädestä toiseen.

– Vieläkin se meni hieman päälle, mutta omasta juoksustani en muista oikeastaan mitään, Sireni myhäili.

Aivan ei Ylöjärvelle tullut kahta mitalia. Miro Mäkinen juoksi Pyrinnön kakkosjoukkueessa, joka sijoittui ajallaan 43,08 neljänneksi 0,60 sekuntia pronssiporukka Espoon Tapioista.

Sireni sai nyt uransa ensimmäisen SM-mitalin. Tätä ennen paras sijoitus oli kasvattajaseura Ylöjärven Urheilijoiden ottama 15-vuotiaiden pikaviestin nelostila 2019. Viime talvena Sireni pinkoi SM-hallin 60 metrillä viidenneksi.

– Minun piti juosta myös 4 x 400 metriä, mutta alkuverryttelyssä nappasi takareidestä niin ilkeästi, että kilpailu piti jättää väliin. Pikaviestissä jalka ei oireillut yhtään, Sireni kertoi.

Juha Sainion valmentaman Sirenin alkukautta hankaloitti sama vaiva, mutta siitä hän toipui ennätyskuntoonsa ja juoksi SM-satasen välierissä ajan 11,24, Kaksisatanen kulki elokuussa aikaan 23,19.

Reittään parannellessaan Elias aloittaa ylioppilaskirjoitukset yhdellä aineella. Loput hän kirjoittaa keväällä, joten tiedossa on lakkiaiset kesäkuussa.

Tarkka ankkuroi tytöt pronssille

Toinenkin Ylöjärven Urheilijoista Pyrintöön siirtynyt nuori sai Turusta mitalin, kun Siiri Tarkka ankkuroi 15-vuotiaat tytöt pronssille ajalla 10.05,58.

Espoon Tapiot karkasi suvereeniin mestaruuteen ajalla 9.24,84. Tarkka puristi pronssitaiston loppusuoralla 0,83 sekunnin eron Jyväskylän Kenttä-Urheilijoiden Olivia Puraseen juostuaan osuusajan 2.28,8 eli lähes neljä sekuntia ennätystään kovemmin.

Mikko Mäkipää juoksi Ikaalisten Urheilijoiden nelikössä miesten 4 x 100 metrillä toisen osuuden. SE-mies Samuli Samuelssonkaan ei ankkurina aivan kyennyt nostamaan Urheilijoita mitaleille, ja tuloksena oli viides sija ajalla 41,14.

Nea Lento ankkuroi Pyrinnön naiset 4 x 100 metrillä kuudenneksi ajalla 47,41. Iida Kujanpää juoksi Pyrinnön 19-vuotiaiden joukkueessa, jonka taival katkesi alkueriin, ja naisten 4 x 400 metrillä yhdeksänneksi.

Miro Mäkinen pinkoi Pyrinnön kakkosjoukkueessa 4 x 100 metrin aitaviestin neljänneksi ajalla ja 4 x 400 metrillä yhdeksänneksi. Molemmissa juoksuissa viestin aloitti toinen ylöjärveläinen, Eelis Harjunmaa.