Seurat tarvitsisivat tasapuolisesti lisää tukea

Kaupungissa on jääurheilulajien lisäksi toista tuhatta palloilulajien (jalkapallo, futsal, salibändy, lentopallo) harrastajaa, missä harrastuksen kohonneet kustannukset aiheuttavat samoja ongelmia. Ympärivuotisia olosuhteita kaupungilla ei ole jalkapallolle tarjota lainkaan, vaan vuorot on hankittava yksityisiltä hallitoimijoilta. Kaupungin urheiluseuroille myönnettävät avustukset eivät kata seurojen salivuoro ja kentämaksuja joten kustannukset valitettavasti katetaan harrastajilta kerätyillä kohonneilla maksuilla.

Vaikka aloite on sinällään kannattava, ei mielestäni kaupunki voi asettua tukemaan mitään yksittäistä lajia tai seuraa vaan tuen olisi oltava tasapuolista. Ratkaisuksi olen jo vuosia esittänyt seuroille myönnettävien avustusten merkittävää lisäystä, mutta valitettavasti niin ei ole tapahtunut. Tästä keskustellaan seuraparlamentissa säännöllisesti ja olemme esittäneet oman huolemme kehityksestä,

Kaupungin talousarviovalmistelussa nämä tuet nähdään vain kustannuksina eikä ymmärretä sitä miten suuren määrän lapsia ja nuoria seurat liikuttavat vuosittain. Tilavuokria pikkuhiljaa korotetaan ja tukia vastaavasti pienennetään.

Vetoomus vuorojen hintojen kohtuuttomuudesta on oikea-aikainen sillä nyt menossa on talousarvion valmistelu tulevalle vuodelle. Toivotaan että kehitys suotuisampaa suuntaan alkaisi ja lapset ja nuoret saisivat harrastaa.

Juha Kanto
seuraparlamentin puheenjohtaja