Ylöjärvellä kaikki on lähellä – vai onko?

Olen ollut sitä mieltä, että Ylöjärvellä kaikki tärkeät paikat ovat lähellä ja hyvin saatavilla. Se ei olekaan totta. Se pitää paikkansa vain, jos on oma auto käytettävissä. Ihan nolottaa, todella nolottaa.

Kaupungin liikuntatoimen järjestämä Ikiliikkujat-tapahtuma toi minulle selkeän tiedon. Olimme siellä Ylöjärven Taekwon-Do Centerin Harmonia-ryhmän edustajina kertomassa hyvästä harrastuksestamme ja sen erinomaisesta vaikutuksesta ihmisen kuntoon ja kokonaisolotilaan.

Juttelin monien esittelemästämme liikuntamuodosta kiinnostuneiden ikäihmisten kanssa, jotka pahoittelivat, etteivät voi tulla harjoituksiin, koska matka on esteenä. Esimerkiksi Vuorentaustasta tai Siltatieltä pääsee bussilla Elovainion alueelle harvoin ja hankalasti, puhumattakaan Kurun suunnasta. Vaihtoja täytyisi tehdä odotellen seuraavan bussin tuloa. Ja milloin sitten pääsisikään takaisin kotiin? Päivästä tulisi todella pitkä.

Saisiko kaupunginvaltuustolta apua ja ratkaisua asiaan? Tai löytyisikö jostakin yhteinen, järkevästi helppo kulkutapa? Tiedossahan on, että liike on lääke moneen asiaan.

Liikuntaterveisin:

Salme Nummela
taekwon-don harrastaja