Innokkaat pienet taiteilijat koristelivat kirjaston ikkunat Korttelipäivässä – Katso kuvagalleria tapahtumasta

Ylöjärven kaupungin järjestämä ensimmäinen Korttelipäivä korkattiin lauantaina Räikällä, kaupungintalolla ja Leija-kirjastolla. Lasten keskuudessa suosituksi osoittautui etenkin sormivärimaalaus, joka toteutettiin jättimäisenä yhteisötaideteoksena Leija-kirjaston ikkunoihin.
Kirjaston ikkunoita maalattiin Korttelipäivässä porukalla. Ikkunoita pääsi maalaamaan pensseleillä tai sormin, sapluunoilla tai vapaalla kädellä. Tarkoituksena oli saada maalauksia koko kirjaston julkisivun mitalle.

Metsäkyläläissiskokset Nelli, 10, ja Milja Niemi, 6, ovat polvistuneina Leija-kirjaston julkisivun ikkunoiden eteen. Tytöillä on kädessään pensselit, joilla he maalaavat tarkkoja vetoja sapluunan läpi kirjaston ikkunoihin.

– Tehdään tämmöiset kukat, tytöt esittelevät.

Viereisten ikkunoiden kimpussa häärää kymmeniä muita lapsia, joilla on käytössään myös pensselit tai sitten ihan vain omat sormet.  Talkoisiin osallistuvat myös sisarukset Lilja ja Eemil Kokko serkkunsa Samuel Wallin kanssa.

– Tää on merihevonen, Lilja Kokko esittelee maalaustaan.

– Toi on dinosaurus, Samuel Wall osoittaa ikkunaan maalaamaansa vihreää pitkäkaulaista dinoa.

– Mää tein ankkurin. Tuu ottaan kuva! Eemil Kokko säestää taaempana.

Ylöjärven kaupungin kulttuuripäällikkö Minna Vallin piipahtaa ihailemassa lasten aikaansaannoksia ja hihkaisee ihastuksesta. Vallinin mukaan Korttelipäivän yksi tavoite on saada tehtyä Leijan ikkunoihin yhteisötaideteos, joka on koko Leijan julkisivun mittainen.

– Maalaus säilytetään viikonlopun yli, varmaan ainakin maanantaihin saakka, Vallin kertoo.

Nuori taiteilija Eemil Wall maalasi kirjaston ikkunoihin vihreän ankkurin. Hän aikoi mennä vielä Korttelipäivässä pomppulinnaan ja syömään makkaraa.

Askartelua, pomppulinna, kuplafutista…

Sisällä Leijassa on käynnissä askartelupaja, johon on osallistunut muun muassa siivikkalalainen neljävuotias Linnea Luoma. Hän esittelee aikaansaaannostaan, sievää paperista pupua.

– Pupu tehtiin paperista ja liimasta. Käytettiin vanhoja kirjoja. Oli vähän vaikee tehdä. Tää on siis kirjanmerkki! Luoma selostaa.

– Mutta nyt mennään pomppulinnaan, hän jatkaa ja lähtee päättäväisesti etenemään kirjastolta kohti Räikän puistoa yhdessä äitinsä ja pikkuveljensä kanssa.

Linnea Luoma näyttää kirjaston ikkunasta juuri askartelupajassa valmistunutta pupu-kirjanmerkkiä.

Aikaisemmin ikkunoita maalanneet Nelli ja Milja Niemi taas tulevat askartelupisteelle. On heillä kirjastoon varsinaista asiaakin.

– Tultiin hakemaan Miljalle oma kirjastokortti, sanoo tyttöjen äiti Elina Plihtari.

Aikaisemmin metsäkyläläisperhe on piipahtanut jo Räikällä, jossa oli tarjolla monenlaista tekemistä Korttelipäivässä, kuten Linnea Luoman himoitsema pomppulinna, kuplafutista, suunnistusta, moottorisahaveistosnäytös ja onnenpyörä.

Mitä siskosten mukaan tarttui onnenpyörästä?

– Tiskirätti ja pastilleja, tytöt nauravat.

Katso kuvagalleria ensimmäisestä Korttelipäivästä alta. Kuvat saat suuremmaksi klikkaamalla.

Metsäkyläläiset Milja (vas.) ja Nelli Niemi sekä heidän äitinsä Elina Plihtari tulivat kirjastoon hankkimaan Miljalle omaa kirjastokorttia. Samalla tehtiin ikkunamaalaus ja osallistuttiin kirjanmerkkiaskarteluun.