Pian alkaa kurssi sukututkimuksesta ja Ylöjärven paikallishistoriasta: ”Asuinympäristö avautuu uudesta näkökulmasta, kun tuntee sen historian eri vaiheet”

Tampereen seudun työväenopisto järjestää Ylöjärvellä varsin mielenkiintoisen sukututkimuksen peruskurssin, jossa käydään läpi myös paikallishistoriaa.

12. syyskuuta pääkirjasto Leijassa alkavan kurssin opettajana toimii filosofian tohtori Tiina Miettinen, joka on vuosien varrella perehtynyt Satakunnan ja Pirkkalan sekä Pirkkalaan aikoinaan kuuluneen Ylöjärven historiaan.

Tampereen yliopistossa työskentelevältä Tiina Miettinen toimii kurssin opettajana. (Arkistokuva)

Miettinen toimii tutkijana Tampereen yliopistossa alanaan Suomen historia Ruotsin ajalla. Miettinen on tutkinut erityisesti naimattomien naisten ja perheiden historiaa sekä kirjoittanut Satakunnan historian osat V ja VI ja teoksen Juuria ja juurettomia – Suomalaiset ja suku keskiajalta 2000-luvulle.

Muutama vuosi sitten Miettinen perehtyi Ylöjärven Runsaan kartanon historian kirjoittamiseen, minkä tuloksena ilmestyi vuonna 2019 teollisuusneuvos Risto Käkelän kustantama historiikki Runsas – Kartano Ylöjärven Lempiänniemessä.

Ylöjärvellä järjestettävälle sukututkimuskurssille osallistuvien sukujuuret voivat olla mistä päin Suomea tahansa, mutta koska kurssi ja kurssilaiset ovat Ylöjärvellä, on samalla hyvä tilaisuus tehdä tunnetuksi heitä ympäröivän alueen menneisyyttä.

Oman kotiseudun tuntemus on Miettisen mielestä yhtä tärkeää kuin omien sukujuurienkin tuntemus.

– Asuinympäristö avautuu uudesta näkökulmasta, kun tuntee sen historian eri vaiheet muinaisuudesta nykypäivään, Miettinen toteaa.

Kurssille voi ilmoittautua Tampereen seudun työväenopiston verkkosivuilla.