Kujanpää ilman tulosta MM-karsinnassa – ”Yhtä yksittäistä syytä on vaikea sanoa”

Vuorentaustalaislähtöisen seiväshyppääjän Urho Kujanpään urakka Budapestin MM-kilpailuissa jäi kolmen pudotuksen mittaiseksi karsinnan aloituskorkeudesta 535, joten Kujanpää jäi ilman tulosta.

Vain viimeisessä yrityksessä oli jonkinlaisia aineksia ylitykseen, mutta lähelle Kujanpää ei silläkään päässyt. Myös 22-vuotiaiden Euroopan mestari Juho Alasaari karsiutui jäätyään 535:een.

Kujanpään valmentaja Rauli Pudas arveli televisiohaastattelussa, että Kujanpään olisi ehkä pitänyt aloittaa isommalla seipäällä, mutta urheilija itse ei hakenut syytä siitä.

– Kädessä oli sama seiväs, jolla yleensä hyppään 550:stä. Laitoin ehkä vähän liikaa painetta seipääseen. Seiväshypyssä aina välillä käy näin.

– Verryttely olisi voinut mennä ehkä hieman vähemmillä hypyillä, mutta yhtä yksittäistä syytä on vaikea sanoa, Kujanpää mietti.

Hänen kautensa kohokohtia ovat toistaiseksi olleet universiadivoitto sekä Joensuun GP-kilpailun voittotulos. Jäljellä on vielä ainakin Ruotsi-ottelu, minkä jälkeen katseet siirretään kohti ensi vuotta ja Rooman EM-kilpailuja sekä Pariisin olympiakisoja. Muutoksia on tiedossa.

Helsingissä asuva Pudas väläytteli mahdollisuutta, että Kujanpää muuttaisi pääkaupunkiseudulle, jotta hän valmentajana pystyisi olemaan tähän astista huomattavasti enemmän läsnä harjoituksissa. Niitä hetkiä ei tätä kautta varten todellakaan tullut liikaa.

– Joko kotimaanleirejä pidemmissä pätkissä tai sitten minun muuttamistani Raulia lähemmäksi harkitaan, Kujanpää varmisti.