Oiva Keskinen esiintyi vahvasti debyytissään Tapparan liigajoukkueessa

Ylöjärveläinen kiekkolupaus Oiva Keskinen pääsi viikonloppuna näyttämään osaamistaan Tapparan liigajoukkueessa perinteisessä Tampere Cupissa.

Pelit olivat Keskiselle ensimmäiset Tapparan miesten edustusjoukkueessa. Ylöjärveläiselle avautui paikka kokoonpanosta, kun Tapparan hyökkääjistä Otto Somppi loukkaantui perjantain aamujäillä.

Keskinen debytoi perjantaina paikallispelissä Ilvestä vastaan. Hän pelasi keskushyökkääjänä kirvesrintojen kolmosketjussa laidoillaan Petteri Puhakka ja amerikkalainen Nick Halloran. Keskinen sai vastuuta 14.30 minuuttia. Hänelle merkittiin kaksi laukausta ja aloitusprosentiksi tuli 40,0.

Lauantaina Ässiä vastaan Keskinen pelasi niin ikään Tapparan kolmosketjun sentterinä laidoillaan tšekkiläinen Radek Muzik ja norjalainen Philip Granath. Keskinen sai vatuuta 14.07 minuuttia. Hänelle merkittiin yksi laukaus ja aloitusvoittoprosentti 54,5.

Keskinen teki ensimmäisissä otteluissaan moneen katsojaan vaikutuksen varsinkin vahvalla laita- ja kulmapelaamisellaan. Vääntövoima riitti hyvin kokeneita liigapelaajia vastaan. Näyttää todennäköiseltä, että Keskinen voisi saada jonkin verran vastuuta myös alkavalla liigakaudella.

Kesäkuun lopussa Keskinen sai NHL-varauksen, kun Columbus Blue Jackets huusi ylöjärveläisen nimen NHL:n varaustilaisuudessa Yhdysvaltojen Nashvillessä.