Jere Haavisto ylsi uransa parhaaseen eräsijoitukseen Ruotsin MM-osakilpailussa

Ylöjärveläinen KTM-kuljettaja Jere Haavisto onnistui sunnuntaina hienosti Ruotsin Uddevallassa ajetussa motocrossin MXGP-kilpailussa.
Jere Haavisto pärjäsi hyvin vaikeissa olosuhteissa. (Kuva: Niklas Hampinen)

Haavisto ajoi lopputuloksissa sijalle 14. Ensimmäisessä erässä ylöjärveläinen kaasutteli sijalle 11, joka on hänen uransa paras eräsijoitus MM-sarjassa.

Haavisto oli ensimmäisessä erässä lähdön jälkeen yhdeksäntenä ja piti sijaa hallussaan aina seitsemännelle kierrokselle asti, kunnes Jeffrey Herlings ohitti ylöjärveläisen ja kolme kierrosta ennen ruutulippua vielä hallitseva maailman mestari Tim Gajser pääsi Haaviston ohi.

Ennen toisen erän alkua Uddevallassa alkoi kova vesisade, mikä teki radasta entisestään mutaisemman. Haavisto onnistui jälleen lähdössä ollen kymmenentenä, mutta erän alkuvaiheilla ylöjärveläinen kaatui peräkkäisillä kierroksilla samassa mutkassa. Ruutulipulle Haavisto ajoi lopulta sijalla 16. ja oli näin yhteistuloksissa 14., mikä sivuaa hänen uransa parasta tulosta MM-sarjassa.

– Hyvä viikonloppu kokonaisuutena, mutta päällimmäisenä jäi tietysti harmittamaan kaatumiset toisessa erässä. Vauhti oli hyvää viikonlopun kisaerissä ja onnistuin molempien erien lähdöissä, mikä oli kuraisissa olosuhteissa todella tärkeää. Tästä jatketaan ensi viikonloppuna Hollannin MM-osakilpailussa Arnhemissa, Haavisto kertoi.