Poliisi valvoo liikennettä tehostetusti seuraavien viikkojen ajan – Tavoitteena koululaisten turvallisuuden varmistaminen

Poliisi tiedottaa valvovansa tehostetusti liikennettä koko maassa. Valvonnan tavoitteena on turvata koulumatkaliikennettä. Ylöjärvellä peruskoulun oppilaat palasivat koulujen penkeille tänään.

Poliisin tehostetun valvonnan tavoitteena on liikenneonnettomuuksien ennalta estäminen ja koululaisten turvallisen koulumatkan varmistaminen. Valvontaa suoritetaan valtakunnallisesti tällä ja ensi viikolla.

– Poliisin näkyvä valvonta rauhoittaa tutkitusti liikennettä ja lisää koululaisten koulumatkalla olevien turvallisuutta ja myös turvallisuuden tunnetta, toteaa poliisitarkastaja Tuomo Katajisto Poliisihallituksesta.

Poliisin valvonnan pääpaino on nopeuksissa ja suojatiesääntöjen noudattamisessa. Nopeuksia valvotaan erityisesti koulujen lähettyvillä sekä muilla taajamien riskialueilla.

Myös ajoneuvojen turvalliseen ja tieliikennelain mukaiseen pysäyttämiseen ja pysäköintiin koululaisia kouluun tuotaessa tai sieltä haettaessa kiinnitetään huomiota.

– Laki edellyttää erityisen varovaisuuden noudattamista lapsia lähestyttäessä ja riittävän alhaisen nopeuden käyttämistä. Tämä korostuu nyt, kun kaikkein pienimmät ja liikenteeseen tottumattomat koululaiset alkavat jälleen kulkea koulumatkoja. Kannattaa muistaa, että lapsi on lainkin mukaan elävä varoitusmerkki liikenteessä, Katajisto muistuttaa.

Autoilijoiden lisäksi poliisi valvoo myös pyöräilijöiden ja kevyiden sähköajoneuvojen kuljettajien toimintaa. Valvonta kohdistuu liikennevalojen noudattamiseen, turvalaitteiden käyttöön sekä tarkkaamattomuutta aiheuttaviin tekijöihin liikenteessä.