Kaupunkijazz kruunaa musiikkikesän – Mukana muun muassa pianovirtuoosi Iiro Rantala

Perinteinen Ylöjärven Kaupunkijazz tarjoaa hienoja ja tasokkaita musiikkiesityksiä ensi viikon perjantaina kaupungintalon aukiolla.

Jo vuodesta 2007 lähtien järjestetyssä Kaupunkijazzissa esiintyvät tänä vuonna Joonas Tuuri Quartet sekä Iiro Rantala & Stadin Stuff feat. Johanna Försti.

Kaupunkijazzin aloittaa Joonas Tuuri-Quartet. (Kuva: Suvi Sistonen)

Joonas Tuuri Quartet on basisti Joonas Tuurin yhtye, joka on perustettu vuonna 2017. Yhtye soittaa modernia jazzia ja sävellykset ovat Joonas Tuurin käsialaa. Musiikin keskiössä ovat kauniit ja tarttuvat melodiat, vahvat erilaiset tunnelmat sekä pitkälle hioutunut yhteissoitto ja improvisointi.

Yhtyeen esikoislevy Dimensions julkaistiin vuoden 2022 keväällä. Levy on kerännyt paljon kuunteluita kansainvälisillä soittolistoilla Spotifyssä ja YouTubessa. Esikoislevyn kappale November pääsi heti levyn julkaisun jälkeen Spotifyn Coffee Table Jazz -listalle ja on kerännyt jo yli kaksi miljoonaa kuuntelua

Yhtyeessä soittavat Joonas Tuuri (kontra- ja sähköbasso), Ilmari Rönkä (saksofonit ja huilu), Anssi Tirkkonen (rummut) ja Toomas Keski-Säntti (piano).

Iiro Rantala ja Johanna Forsti ovat Kaupunkijazzin tähtiä. (Kuva: Jari Kivela ja Tero Ahonen)

Iiro Rantala & Stadin Stuff on puolestaan kunnianosoitus kahdelle huippuyhtyeille Stuff sekä Steve Gadd Gang. Nämä 1980- ja 1990-luvuilla vaikuttaneet bändit loivat aivan omanlaisensa soundin, joka on sekoitelma poppia, gospelia ja rhythm & bluesia. Stuffin muusikot tulivat suuren yleisön tietoisuuteen toimiessaan Paul Simonin yhtyeenä 1980-luvulla.

Yhtyeessä soittavat Iiro Rantala (piano), Varre Vartiainen (kitara), Eeva Koivusalo (basso) sekä Roni Vartiainen (rummut´).

Illan erikoisvieraana loistaa Johanna Försti, joka tunnetaan muun muassa Tanssii Tähtien Kanssa -orkesterin solistina ja Jo Stance -yhtyeen räväkkänä solistina.

Perjantai-illan aloittaa kello 19 Joonas Tuuri Quartet. Kello 20.15 vuorossa on Iiro Rantala & Stadin Stuff feat. Johanna Försti. Ylöjärven kaupungin kulttuuripalveluiden järjestämään kaupunkijazziin on vapaa pääsy. Kaupunkijazzien päätteeksi kello Ylöjärven kirkossa on musiikin täyteinen jazzmessu bändin säestämänä.