Riitaa naapurien kanssa? Vaikka naapurikiistat ovat melko yleisiä, ne ratkaistaan useimmiten puhumalla ongelmia aiheuttaneen naapurin tai muiden naapurien kanssa. Myös hankalan naapurin välttely on melko tavallinen keino ja ehkä järkeväkin. Sanotaan, että kun kaksi tappelee, niin molemmissa on vika. Pohjakosketuksen kokeneissa Suomi-Venäjä suhteissa tuon lauseen voinee kyllä tässä tapauksessa varmaan kyseenalaistaa. Hyvät naapurit taitavat olla siis sellaisia, jotka eivät näy eivätkä kuulu, mutta tarvittaessa työntävät aidan raosta auttavan käden.
Työkaverini kertoi, että hän kokosi poikiensa kanssa kesäkuussa trampoliinin taas pihaansa. ”Siinä tramppaa koottaessa naapurin mies tuli samalla vähän avautumaan meille. Naapurimme käski siirtämään trampoliinin muualle, koska ei halua kuunnella yhtään lasten ääniä pihallaan. Tramppa pitäisi hänen mielestään siirtää kauemmaksi hänen tontin rajaltaan, koska lapset pitivät viime kesänä aivan liian kovaa meteliä. Naapurin terassi, sekä talonsa sisäänkäynti sijaitsevat aivan toisella puolella pihaa kuin meidän trampoliini. Tullakseen lähelle trampoliinia, pitää naapurin siis kävellä ihan alapihalleen asti, missä ei ole yhtään mitään muuta kun pusikoita. Tietenkään emme siirtäneet trampoliinia, koska pihallamme saamme pitää trampoliinia siinä paikassa missä haluamme. Eikä meillä itseasiassa ole trampoliinille edes toista paikkaa missään. Aina se jonkun naapurin rajan lähellä olisi. Kyseinen naapuri ei ole tervehtinyt siitä lähtien ketään perheestämme, joten naapurisopu taisi kyllä mennä nyt pitemmäksi aikaa ”.
Nyrkkisääntönä naapurisopua ajatellen voisi pitää, että jos hankit koiran, niin hanki ehdottomasti haukkumaton koira. Jos taas hankit kissan, niin pidä sille ennen ulospäästämistä ehdottomasti oppitunti oman tonttisi rajoista. Jos ihailet naapurin rouvan tyyliä ja olemusta, niin muista kehaista myös hänen miehensä hyvin hoidettua kaljua, naapurisovun vuoksi. Nuorten kotibileisiin hanki sitten ehdottomasti kaikille juhlijoille langattomat korvanapit musiikin kuunteluun. Musiikki ei kuulu silloin kun vain juhlijoiden korvaan. Kun itse pidät juhlia kotonasi, tee alkuillasta jo niin vahvaa boolia, että viimeisetkin juhlijat nukahtavat jo heti iltakymmenen jälkeen. Näin naapurisi saa rauhassa katsella Kymmenen uutiset.
Nurmikon leikkaat tietysti terävällä viikatteella, ei kuulu korkeintaan muuta kuin pieni suhina. Vanhan pärisevän dieselautosi vaihdat tietysti äänettömään ekoystävälliseen sähköautoon. Naapurisi ei kuule koskaan, kun lähdet töihin. Luulee sinun jääneen työttömäksi, saa näin jotain nautintoa hänkin. Panosta ainakin näihin asioihin, niin naapurisopu pysyy kivasti kukassaan – ja kauan.