Muuttuva Ylöjärvi taivaalta – Näin kirkonseutu on muuttunut neljässä vuodessa

Juttusarjamme kertoo miltä kasvavan Ylöjärven muuttuva maisema näyttää ilmasta katsottuna. Tällä kertaa näytämme, miten kirkonseutu on muuttunut.

Kirkonseudulla on viimeisten vuosien aikana purettu vanhaa ja rakennettu uutta.

Vuosien 2019–2020 aikana urheilukentän viereen nousi kahden rakennuksen kerrostalokortteli. Ensimmäinen kerrostalo valmistui vuoden 2019 elokuussa ja toinen 2020 lokakuussa.

Uusien kerrostalojen ja kaupungintalon välistä on puolestaan purettu vuoden 2023 aikana Ylöjärven perusturvakeskus.

Jo vuonna 1973 valmistuneen rakennuksen purkutyöt aloitettiin kuluvan vuoden maaliskuussa ja saatiin päätökseen tänä kesänä.

Tammikuussa 3.1.2019 lumen peittämä Ylöjärven perusturvakeskus oli vielä pystyssä. Keskuksen vieressä näkyy myös myöhemmin vuoden 2019 aikana valmistunut kerrostalokorttelin ensimmäinen kerrostalo. (Kuva: Jani Saarenpää)
Elokuussa 29.8.2019 urheilukentän viereen nousseen kerrostalokorttelin rakennuksista ensimmäinen on jo valmistunut ja toisen kerrostalon rakennustyöt ovat päässeet vauhtiin. (Kuva: Jani Saarenpää)
Maaliskuussa 16.3.2023 perusturvakeskuksen purkutyöt olivat jo alkaneet. (Kuva: Jani Saarenpää)
Kesäkuun lopussa 30.6.2023 perusturvakeskus oli jo purettu. Kerrostalokorttelin toinenkin rakennus on puolestaan valmistunut urheilukentän päätyyn. (Kuva: Jani Saarenpää)