Vahantarock jyrisi takapihalla Vahannassa – Katso kuvagalleria ja videomaistiaiset keikoilta

13 rockia tai metallia soittavaa bändiä takoi rokkikansalle kuultavaa viikonloppuna Vahannassa. Historian kolmas Vahantarock ei pettänyt kuulijoita vaan yleisö sai nauttia kovista keikoista.

Lavalla nähtiin kolme ylöjärveläisbändiä. Lisäksi vahvoja musaryhmiä oli tullut näyttämään taitojaan myös Helsingistä, Ähtäristä, Riihimäeltä, Tampereelta ja Keravalta.

– Tälle vuodelle otimme bändejä, jotka olivat tykättyjä viime vuonna. Isoimpiin bändiin olin yhteydessä jo viime syksynä ja esimerkiksi MegaSnake buukattiin yli vuosi sitten, Vahantarockin perustaja Petri Savola kertoo.

Wuohipora oli yksi Vahantarockin odotetuimpia esiintyjiä.

Tulijoita Vahantarockiin olisi paljon, etenkin raskaampaa rockia soittavia bändejä olisi tyrkyllä.

– Aloittelevia ja vähän aikaa jo soittaneitakin bändejä haluaisi tulla esiintymään meille. Valikoin bändejä sitten vähän oman makuni mukaan ja tähän saakka olen saanut kaikki, jotka olen halunnut. Tosin ensi vuodelle on niin kovat tavoitteet, että en ole varma onnistunko jatkossa yhtä hyvin, Savola taustoittaa.

Tamperelainen Missä On John Frusciante -bändi on ollut mukana jokaisessa Vahantarockissa ja Savolan mukaan bändille on luvattu, että se nousee aina jatkossakin lavalle Vahannassa.

– Sitten on sellaisia kuin Silver Bullet, jonka buukkasin, kun satuin vahingossa kuulemaan yhden heidän kappaleensa radiossa, Savola kertoo.

Vahantarock sai alkunsa, kun Savola halusi itse soittaa keikoilla.

– Sen vuoksi kaksi bändiäni soittaa täällä, Savola naurahtaa.

Tapahtuman kävijämäärä on kaksinkertaistunut vuosi toisensa jälkeen.

– Maine kiirii, mutta tämä on pitkäjänteistä työtä, eikä me yritetä jättipottia yhdellä kerralla. Veikkaan, että myimme 200-250 lippua.

Vahantarock järjestetään siis Petri Savolan omalla takapihalla. Tapahtuman varsinainen rakentaminen on melko nopeaa, se vie noin viikon. Mutta suunnitelussa menee aikaa.

– Kaikki vapaa-aika tähän on mennyt viimeisen kolmen kuukauden aikana, Savola kertoo.

Tarkinta työtä vaaditaan äänitekniikassa, kun lavalle nousee 13 bändiä ja kaiken pitää toimia jokaisen yhtyeen kohdalla.

– Koiviston Jani on hoitanut äänitekniikkaa joka vuosi ja luulen, että hän itsekin oppinut sen aikana paljon lisää. Ainakin minä olen oppinut, miten voin helpottaa hänen työtään, Petri Savola selvittää.

Tämän vuoden Vahantarockin pääesiintyjänä voidaan pitää jo vuonna 1986 perustettua Horsepoweria.

Slightly Heavy

Crüel Bastards

Wuohipora

Katso kuvagalleria