Lukupaketti: 50 kilometriä syntymäpäivänä, Murusta suppailut ja kesäherkut, kesärunokilpailu käynnistyi…

Tästä lukupaketista pääset lukemaan kootusti viikolla ilmestyneitä uutisia.

Ultrajuoksija Ville Niemenmaa juhlisti syntymäpäiväänsä juoksemalla torstaiaamuna 125 kertaa Räikän urheilukentän ympäri. (Kuva Sanna Hillberg)

Ultrajuoksija Ville Niemenmaa juhlisti syntymäpäiväänsä poikkeuksellisella tavalla. Samalla päivänsankari kertoi toimittajalle mietteitä hurjasta harrastuksestaan.

Viisikymppiä ja 125 kierrosta – Ultrajuoksija Ville Niemenmaa juhlisti juhlapäiväänsä juoksemalla

 

Perinteinen nuorten pyörittämä Kesäkahvila Muru on toiminut Räikän rannassa tänäkin kesänä. Murun tuotteita ehtii vielä käydä testaamassa, mutta viimeisiä hetkiä viedään, sillä kahvila sulkeutuu pian tämän kesän osalta.

Kesäkahvila Murussa maistuu jäätelö ja makkaraperunat

 

Monet marjanpoimijat joutunevat tyytymään aiempaa niukempaan saaliiseen. Yksi marja on kuitenkin onnistunut pölytyksessään erityisen hyvin.

Mustikka- ja lakkasadosta tulossa korkeintaan keskinkertainen

 

Veneilyn suosio näkyy Näsijärvellä. Järven retkisaarten kuormitus näkyy entistä enemmän. Lue täältä, millaisia ongelmia saarissa ilmenee, ja miten niitä voi välttää.

Siististi Nässyllä – Saarten kuormitus on lisääntynyt vaikka veneilijät ovatkin siistiä väkeä

 

Fresbeegolf on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta. Suomessa on jo yli tuhat frisbeegolf-rataa ja ratoja löytyy myös Ylöjärveltä. Tästä pääset lukemaan koukuttavasta kesälajista enemmän.

Frisbeegolf on halpaa hupia, mutta se voi viedä mukanaan – ”Jos laji koukuttaa kunnolla, kohta on helposti kymmeniä kiekkoja repussa”

 

Päihteet ja mopot ovat liikenteessä kesäisiä ongelmia. Viikon aikana poliisi muistutti nuorten vanhempia mopomiiteistä, jotka ovat aiheuttaneet ongelmia Pirkanmaalla jo keväästä lähtien.

Mopomiiteistä jälleen ongelmia Pirkanmaalla – poliisi muistuttaa vanhempia miittien vaaroista

Lisäksi poliisi ilmoitti kesän päihteisiin ja ajoterveyteen keskittyvästä kausivalvontateemastaan. Kesäliikenteessä on tähän mennessä kuollut jo 30 ihmistä.

Poliisin kausivalvontateemana päihteet – Suurin osa kuolemaan johtaneista liikenneonnettomuuksista tapahtunut Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueella

 

Parkkuun perinteisessä kesäjuhlassa oli kävijöitä enemmän kuin vuosiin. Katso kuvista, minkälaisissa tunnelmissa juhlaa vietettiin.

Parkkuun Kesäjuhlassa ihailtiin taidetta ja kilpailtiin monessa lajissa ämpärinheittoa myöden

 

Muista myös osallistua Ylöjärven Uutisten kesärunokilpailuun. Osallistua voi 27.8.2023 asti ja parhaat runot tietysti palkitaan

Osallistu Ylöjärven Uutisten Kesäruno-kilpailuun – Voittajat palkitaan