Vahantarock-ennakko: Haastattelussa Crüel Bastards – ”Mötley Crüeta, todellakin!”

Kaksipäiväiseksi kasvanut Vahantarock järjestetään kolmannen kerran tulevana viikonloppuna 21.–22.7. Otimme haastatteluun festivaalin nuorimman orkesterin Crüel Bastardsin ja pyysimme heitä kertomaan ajatuksia rock-musiikista sekä siitä, mitä Suomen suurimmalta takapihafestarilta sopii odottaa.
Crüel Bastards on Vahantarockin nuorin bändi. Yhtyeeseen kuuluvat Elice Pynninen (vas.), Petri Savola, Anton Peltola ja Mika Karppinen.

Vahantarockin paikallista ja uutta väriä edustaa muiden muassa Crüel Bastards. Mötley Crüe -covereita soittava ylöjärveläisyhtye on perustettu vasta viime vuoden elokuussa.

– Petri (Savola) tätä lähti perustamaan. Hän on ollut tässä sellainen kasaava moottori ja me muut olemme tulleet mukaan sillä asenteella, että ”Mötley Crüeta, todellakin!”, sanoo Crüel Bastardsin laulaja Elice Pynninen.

Pynnisen mukaan ”Mötiköiden” covereita soittavia bändejä ei Suomessa juuri ole.

– Treenien aikana olemme ymmärtäneet, että miksi ei. Se ei ole ihan sitä suoraviivaisinta rockia, vaan sieltä löytyy kyllä kaikennäköistä progekoukkua. Kyllä tätä saa ihan treenata, Pynninen naurahtaa.

Esikuvansa tapaan Crüel Bastards on nelihenkinen yhtye. Pynnisen lisäksi bändissä musisoivat myös Petri Savola, Anton Peltola ja Mika Karppinen. Kaikkia yhtyeen jäseniä yhdistää kiinnostus 80-luvun glam rockia kohtaan.

Crüel Bastards ei kuitenkaan ole pelkkä kopio esikuvastaan.

– Olemme vähän adaptoineet biisejä eikä lähdetä hakemaan ihan suoria kopioita, vaan soitamme itsemme näköisesti, mutta kuitenkin biiseille uskollisesti, Pynninen kertoo.

Ei turhan vakavaa

Pynnistä rock-musiikissa viehättää sen alkukantainen energia, jonka kautta syntyy tunnereaktioita aina raivon kautta iloon.

– Kun tuplabasarit resonoivat rintakehässä, se saa ainakin itselläni aikaan suurempia tunteita kuin mitkään muut musiikin lajit. Ja vaikka seassa on aggressiivisuuttakin, niin varsinkin sieltä 80-luvulta tulee myös sellaista positiivista meininkiä.

Crüel Bastards ei halua soittaa ryppyotsaisesti, vaan ilon kautta ironialla ja huumorilla.

Sama meininki leimaa myös Crüel Bastardsin tekemistä, joka ei ole turhan vakavaa. Esimerkiksi Vahantarockin verkkosivuilla bändin jäsenten nimiksi on ilmoitettu Mötley Crüen suuntaan kumartavat nimet: Elice Neil, Mika Sixx, Antsa Lee ja tietysti Petri Snickers.

– Tämä kuvastaa vähän sitä, että meillä on hauskaa yhdessä eikä vedetä ryppyotsaisesti, vaan ilon kautta ironialla ja huumorilla, Pynninen selventää.

Nautitaan siitä, mitä kesä ja yleisö tarjoaa

Pynnisen mukaan yhtye toivoo, että tulevaisuudessa olisi mahdollista jatkaa keikkailua ahkerammin ja mahdollisesti jopa muiden kasariteemaisten bändien kanssa.

– Olisi todella hienoa, jos saisimme järjestettyä toisten 80-luvun yhtyeiden cover-bändien kanssa tämän aikakauden tapahtuman, ja että saisimme vedettyä sinne porukkaa, joka jakaa sen tietynlaisen nostalgian.

Ensi viikonlopun Vahantarockiin Crüel Bastards puolestaan lähtee innolla, mutta realistisin odotuksin. Festivaalin avauspäivänä perjantaina jo kello 15.00 esiintyvä yhtye aikoo vain nauttia mahdollisuudesta päästä soittamaan ja kaikki muu on plussaa.

– Haluamme tehdä kovan keikan, ja jos siihen aikaan on jo yleisöä hyvin paikalla, niin totta kai se on vai entistä hienompaa. Nautimme siitä, mitä sillä hetkellä kesä ja yleisö tarjoavat, Pynninen kiteyttää.

Lue myös: Vahantarock-ennakko: Haastattelussa Horsepower – Aktiivisena lähes neljä vuosikymmentä

 

FAKTA1: Crüel Bastards

  • Perustettu 2022 Ylöjärvellä
  • Jäsenet: Elice Pynninen (laulu), Petri Savola (kitara), Anton Peltola (rummut) ja Mika Karppinen (basso)
  • Soittaa Mötley Crüe -covereita painottuen kahden ensimmäisen levyn biiseihin

 

FAKTA2: Vahantarock

  • Mikä? Rock- ja metallimusiikkiin keskittyvä ”Suomen suurin takapihafestivaali”
  • Milloin? Pe-la 21.–22.7.
  • Missä? Vahannassa osoitteessa Petäjäntie 103
  • Mitä? Esiintyjät: Silver Bullet, Prestige, Noumena, MegaSnake, Horsepower, Maria Emilia & Eksyneet Sankarit, Slightly Heavy, Trio Haudanvakavat, Crüel Bastards, Wuohipora, Missä On John Frusciante, 4Order ja Turbo Testicles
  • Kenelle? Kaikille aikuisille. Festivaali on K18