Pikkupojat pahanteossa – Anteeksipyyntöön on vielä mahdollisuus

Sunnuntai-iltana, 9.7. iltalenkillä n. klo 21.30 kohtasin matkallani kolme iloista vekkulia. Elämänilo kuului poikien naurussa ja kasvoissa loisti riemu. Ilo tarttui minuunkin ja askellus kotiinpäin kulki kevyesti.

Kun pääsin kotipihaan, ilo muuttui harmitukseksi – roskis oli nurissa ja koko sisältö pitkin nurmikkoa. Mitä ihmettä on tapahtunut sillävälin, kun juoksin muutaman kilometrin lenkkiäni!
Menin kipin kapin sisään ja avasin läppärin. Mitä ihmettä! Turvakameran näytöllä näkyy kohtaamani kolme iloista vekkulia, joista kaksi hääräsi roskikseni kimpussa ja eikun hups vaan ja nurissa on ja pysyy! Jatkoin vielä lenkkiäni Piippotien, Kortteentien ja Kotipellontien kautta. Myönnettävä on, että nämä vekkulit olivat olleet varsin aikaansaapaa porukkaa, sillä kierrokseni varrella ainakin viiden tai kuuden omakotitalon pihassa olivat roskikset nurin.

Selvästikään pojat eivät ole tulleet ajatelleeksi, että yksityisalueelle tunkeutumisesta ja siellä pahanteosta joutuu edesvastuuseen. Asiasta on tehty rikosilmoitus, mutta se on peruttavissa yhdellä ehdolla: Kiertäkää, pojat, sama lenkki uudelleen ja poiketkaa jokaiseen taloon, jonka roskiksen kaadoitte, henkilökohtaisesti pyytämään anteeksi hölmöilyänne! Minä ja varmasti muutkin saman kohtalon kokeneet odotamme tapaamistamme ensi maanantaihin 17.7.-mennessä. Anteeksipyynnön jälkeen turvakameran tallenne voidaan deletoida.

Elämäniloa omakotiasujillekin