Monipuolinen Lasten museopäivä keräsi perheitä lomapäivän viettoon

Keskiviikkona vietettiin Lasten museopäivää Hietasmäessä ja Kurussa monenlaisen tekemisen merkeissä. Ylöjärven museolla nukketeatteri Hupilainen vangitsi yleisön täyden huomion.
Nukketeatteri Hupilainen esitti näytelmän Lumottu metsämökki. Tuula Torkkelilla (vas.) ja Sinikka Meurmanilla oli useita nukkehahmoja, jotka päätyivät jännittäviin seikkailuihin. Tekniikasta vastasi Niina Kettunen-Niemi. (Kuva: Sanna Hillberg)

Ylöjärven museolla Hietasmäessä lapsille oli järjestetty satuhetki, askartelua ja museosuunnistusta. Iltapäivän kohokohta oli nukketeatteri Hupilaisen esitys Lumottu metsämökki.

Kurun ulkomuseolla oli satujumppaa, satuhetki sekä mahdollisuus tutustua entisajan koulunkäyntiin ja tehdä lelu luonnonmateriaalista. Tapahtumien järjestelyistä vastasi Ylöjärven kulttuuripalvelut.

Ylöjärven kaupungin kulttuuri- ja markkinointituottaja Mari Jämsen iloitsi väkimäärästä Ylöjärven museolla, sillä aamun rankkasade ei lupaillut hyvää ulkoilmatapahtumalle. Iltapäivän ohjelman ajaksi sade kuitenkin taukosi. Jämsenin mukaan museonmäki on oiva paikka järjestää tapahtumia, sillä se on lähellä keskustaa, mutta aivan oma maailmansa.

Anni Lehtonen oli paikalla tyttärensä Kertun ja tämän kaverin kanssa. Hänen mukaansa Ylöjärvellä on hyvin järjestettyjä lastentapahtumia ja ne ovat suosittuja. Museopäivää hän kommentoi tosi kivaksi.

Askarteluhetken aikana lapset tekivät erilaisia eläimiä, esimerkiksi kissoja ja koiria. Hetkeä ohjasi Veera Schrey (kuvassa oikealla sinisessä paidassa). (Kuva: Sanna Hillberg)
Miska Riihimäki, 5, askarteli iloisen koiran paperista leikkaamalla ja liimaamalla. (Kuva: Sanna Hillberg)
Oili Ranta, 4, oli äitinsä Saara Pakarisen (vas.) kanssa kesälomareissussa kummitäti Jutta Lainio-Tabellin luona. Kolmikko osallistui Lasten museopäivään. (Kuva: Sanna Hillberg)
Nukketeatteri Hupilainen jatkoi museonmäen näytöksen jälkeen esiintymään Lasten museopäivään Kuruun. (Kuva: Sanna Hillberg)
Koko katsomo keskittyi seuraamaan näytelmää aivan hipihiljaa. (Kuva: Sanna Hillberg)
Hilla, 1, oli seuraamassa nukketeatteriesitystä ensimmäistä kertaa elämässään ja tykkäsi kovasti. Hillan äiti Soma kertoi, että lapsen kanssa oli kiva tulla museonmäen tapahtumaan. (Kuva: Sanna Hillberg)
Museoalueen rakennuksiin oli kätketty kirjaimia, joista muodostui sana ’museo’.
(Kuva: Sanna Hillberg)
Valtteri, 11, (vas.), Maria ja Veeti, 6, Rautajoki löysivät museosuunnistuksen viimeisen rastin eli u-kirjaimen suutarin pirtistä. (Kuva: Sanna Hillberg)
U-kirjain oli kätketty nahkarasvapurkin viereen. (Kuva: Sanna Hillberg)
Miira Viberg, 5, löysi e-kirjaimen luhtiaitan taikinakaukalosta. Miirasta nukketeatteriesitys ja vanhat esineet olivat mielenkiintoisia.
(Kuva: Sanna Hillberg)
Museopäivän päätteeksi mehu ja herkut maistuivat Kerttu Koposelle (oik.), 8, Elsa Kontolalle, 7, Isabella Alijärvelle, 6, ja Siru Kuusistolle, 6. Porukka tykkäsi nukketeatteriesityksestä ja Kertun mukaan suunnistus oli aika helppo. (Kuva: Sanna Hillberg)
Päivän viimeinen numero virallisen ohjelman ulkopuolelta oli museoalueella asuva orava, joka hauskuutti lapsia juoksentelemalla sinne tänne. (Kuva: Sanna Hillberg)

Ylöjärven museolla tapahtuu

Ylöjärven museo (Hietastentie 4) on avoinna 6. elokuuta asti ti–to ja la–su kello 11–16.

15.7. kello 12–13 Rentouttava runohetki

25.7. kello 13–16 Kirjat kiertoon -työpaja

3.8. kello 18 ukrainalainen kansanmusiikkiyhtye Jaroslavna

31.8. kello 21 Filmipyörän ulkoilmaelokuva

Tukkateatterin kesäteatteriesitykset High Lake Cityn kultajahti

Satutuokiot tiistaisin ja keskiviikkoisin 2.8. asti kello 10–10.30

Kehonhuoltojumppa keskiviikkoisin 26.7. asti kello 10–10.30

Satujumppa torstaisin 27.7. asti kello 10.30–11 (säävaraus)

Satutuokio ja askarteluhetki torstaisin 27.7. asti kello 14–15