Muuttuva Ylöjärvi taivaalta – Näin Prisman rakennustyöt ovat muokanneet Leijapuistoa

Juttusarjamme kertoo miltä kasvavan Ylöjärven muuttuva maisema näyttää ilmasta katsottuna. Tällä kertaa näytämme, miten Leijapuiston alue on muuttunut.

Tällä hetkellä Leijapuiston yleisilmettä muokkaa kiistellyn Ylöjärven Prisman rakennustyöt. Prisman rakentaminen on herättänyt paljon keskustelua ja mielipiteitä sekä puolesta että vastaan.

Huolta ovat herättäneet ainakin Prisman rakennuksen vaikutus alueen maisemaan sekä hypermarketin vaikutukset alueen liikenteeseen.

Uuden Prismakeskuksen rakennustyöt aloitettiin helmikuussa. Rakennustyöt ovat jo muokanneet Leijapuiston alueen ilmettä ja töiden edetessä alue tulee luonnollisesti muuttumaan entisestään.

Vielä 3.1.2019 lumen peittämä leijapuisto avautui koskemattomana S-marketin takana. (Kuva: Jani Saarenpää)
Prismakeskuksen rakennustyöt alkoivat helmikuussa. Nykyisen S-marketin laajennuksen jälkeen Prisma ulottuu Leijapuiston puolelle. Tältä näytti 24.2.2023. (Kuva: Jani Saarenpää)
Rakennustyöt ovat edenneet vauhdilla ja 17.3.2023 työmaa oli laajentunut jo huomattavasti suuremmaksi. (Kuva: Jani Saarenpää)
Kesäkuun lopulla täydessä käynnissä olevat rakennustyöt ovat jo vallanneet entistä enemmän alaa. Samalla uusi hypermarket on alkanut hahmottua Leijapuiston alueen maisemaan ja suunnitelmien mukaan rakennuksen pitäisi olla valmis syksyllä 2024. Kuva otettu 29.6.2023. (Kuva: Jani Saarenpää)