Outdoor Expressin kyydissä kansallispuistoon – Luonnon helmaan voi jäädä vaikka yöksi

Heinä- ja elokuun viikonloppuina liikennöivä Outdoor Express järjestää kuljetuksia Seitsemisen, Helvetinjärven ja Isojärven kansallispuistoihin.
Seitsemisissä pääsee tutustumaan esimerkiksi Koveron perinnetilaan. (Arkistokuva: Leena Hiltunen)

Outdoor Expressin toimesta kuhunkin kansallispuistoon on tarjolla kyyti kolmena valikoituna viikonloppuna, tiedottaa Visit Tampere.

– Kyyti starttaa kerran päivässä lauantaisin ja sunnuntaisin Tampereen rautatieaseman edustalta, mutta kyytiin voi hypätä myös välipysäkiltä, kertoo projektipäällikkö Pyry Rinkinen Ekokumppaneilta.

Ylöjärvellä välipysäkkejä matkalla Seitsemiseen ovat Matkatie (Liikekeskus) ja Mutalan Helmi.

Yhdensuuntainen aikuisen lippu maksaa aikuiselta 10 euroa ja liput ostetaan Matkahuollon verkkokaupasta. Lemmikit voi ottaa mukaan sunnuntaisin.

Bussi kuljettaa Seitsemisessä myös eri kohteiden välillä.

Bussikyytien aikataulut ja hinnastot löytyvät Outdoor Expressin verkkosivuilta.

Kiireetöntä retkeilyä

Outdoor Expressin aikataulut on suunniteltu siten, että kansallispuistoissa luonnosta ehtii nauttimaan kiireettä.

– Bussin saapumisen jälkeen aikaa tutustua kansallispuistoon on reilu viisi tuntia, joten reippailun jälkeen ehtii halutessaan tutustumaan myös puistojen kahvila- ja ravintolapalveluiden tarjontaan, kertoo Visit Tampereen projektipäällikkö Matti Pollari.

– Halutessaan matkailijat voivat myös jäädä puistoon yöksi ja hyödyntää joko paikallisten yrittäjien majoituspalveluita tai pakata teltan mukaan ja nauttia kesäyöstä luonnon helmassa, Pollari jatkaa.

Koveron perinnetilalla Seitsemisessä pääsee tutustumaan viime vuosisadan alun elämänmenoon, Helvetinjärven kansallispuiston erikoisuuksia ovat kaksi muinaista rotkolaaksoa ja Isojärven kansallispuistossa metsäiset vuorimaat ja syvät rotkolaaksot vuorottelevat jääkauden muovaamassa maisemassa.