Kesätoimittaja Eero Jauhiaiselle Ylöjärvi on uusi tuttavuus

Ylöjärven Uutisten kesätoimittaja Eero Jauhiainen ei tiennyt Ylöjärvestä entuudestaan juuri mitään. Osaatko arvata mitä hän on tehnyt aiemmin ammatikseen?
Uutisten kesätoimittaja Eero Jauhiainen pitää komiikasta, metallimusasta ja urheilusta. (Kuva: Sanna Hillberg)

Ylöjärven Uutisissa juttuja on jo reilun kuukauden ajan tehnyt kesätoimittaja Eero Jauhiainen.

Vantaalta lähtöisin oleva Jauhiainen päätyi Pirkanmaalle vuonna 2017 lähtiessään opiskelemaan journalistiikkaa ja viestintää Tampereen yliopistoon. Lähes kuuden vuoden uurastuksen, yliopistouudistuksen ja pandemia-ajan jälkeen opintojen maaliviiva häämöttää, ja syksyllä Jauhiainen saa käteensä yhteiskuntatieteiden maisterin paperit.

Oliko Ylöjärvi sinulle ennestään tuttu paikka?

– Ei yhtään. Voi olla, että olen ajanut ohi. Tiesin, että Ylöjärvi on kaupunki Pirkanmaalla ja että täällä on ravirata. Tiesin myös, että Eppu Normaali on täältä.

Millaisia asioita olet täällä laittanut merkille nyt hieman reilussa kuukaudessa?

-Ehdottomasti positiivista on se, että täällä ei ole sähköpotkulautoja. Lisäksi olen jo useamman kerran ajanut Kurun ja toimituksen väliä ja näin kesällä näyttää tosi kivalta, kun matkalla on idyllistä maalaismaisemaa ja kaupunkia.

Mitä olet töissäsi tehnyt ensimmäisen kuukauden aikana?

-Perustoimittajan työtä: kirjoittanut ja kuvannut parhaani mukaan. Olen myös taittanut paperilehteä, mikä on minulle uutta.

Minkälaista toimittajan työtä olet tehnyt aiemmin?

– Opinnoissa olen tehnyt kirjoittavan toimittajan harjoitustöitä. Työharjoittelussa olin Ylioppilaslehti Visiirin ensimmäinen harjoittelija. Se perustettiin vuonna 2020. Visiiri on koko Tampereen yliopistoyhteisön yhteinen lehti. Journalistisen työn ulkopuolella olen myös kirjoittanut markkinointitekstejä sisällöntuottajana.

Millaisia juttuja haluaisit erityisesti tehdä?

– Minulla ei ole tiettyjä aiheita, joista haluaisin kirjoittaa, mutta minua on aina kiinnostanut metallimusiikki ja urheilu. Mieluiten kirjoitan pidempiä juttuja ilmiöistä ja tapahtumista. Lyhyissä jutuissa ei ole samanlaista kirjoittamisen iloa.

Mikä toimittajan työssä on mielenkiintoista?

– Toimittajan työssä kiinnostaa se, että näkee paljon asioita, joita ei tavallisesti näkisi ja pääsee tutustumaan paikkoihin ja asioihin mitä ei muuten näkisi, esimerkiksi vehnämylly, jossa kävin.

Mikä on intohimosi?

– Kiinnostus pyörii komiikassa, urheilussa ja metallimusiikissa. Yksi suosikkibändi on Kalmah. Pelasin nuorempana futista, nykyään satunnaisemmin.

Kerro jonkin yllättävä asia itsestäsi?

– Olen aikanaan pelannut puoliammattilaisena pokeria.