Ylöjärveläislähtöinen Elsa Torvinen aloittaa suomalaisessa maastohiihdon yksityisessä kilpatallissa: ”Ensi kaudella tavoitteena on hiihtää kovaa U23 MM-kisoissa”

Ensimmäinen suomalainen maastohiihdon yksityinen kilpatalli aloittaa 10 hiihtäjän voimalla. Team Electrofit kummiurheilijoiden tähtäin on maastohiihdon maailmancupissa tulevalla kaudella.   
Joukkueen tavoitteena on tehdä yhteistyötä urheilijoiden kanssa pidemmällä aikavälillä ja saavuttaa yhteisiä tavoitteita pitkäjänteisesti. Electrofit Oy ja urheilijat kehittävät yhdessä Team Electrofitin toimintaa tavoitteenaan saada urheilijoita hiihdon maailman cup- joukkueisiin kaudella 2023–2024. Päätavoitteena ryhmäläisillä Trondheimin MM-hiihdot 2025 ja Milano-Cortinan olympialaiset 2026. (Kuva: Electrofit )

Team Electrofit haki keväällä kummiurheilijoita matkalle kohti maastohiihdon terävintä kärkeä. Kummiurheilijat on nyt valittu. Mukana on hiihtäjiä, jotka ovat osoittaneet potentiaalinsa nousta maailman huipulle.

Team Electrofit ryhmään valitut urheilijat ovat Rebecca Ehrnrooth, Juuso Haarala, Rebecca Immonen, Väinö Kotro, Lauri Lepistö, Wiljam Mattila, Vilma Nissinen, Verneri Suhonen, Elsa Torvinen ja Markus Vuorela.

Joukkueen päävalmentajana toimii Jarmo Riski ja apuvalmentajina Simo-Viljami Ojanen sekä Joona Koponen.

Team Electrofit tarjoaa urheilijoille valmentautumisen tuen harjoituskauden aikana, mahdollisuuden osallistua leireille kotimaassa ja ulkomailla, leirivalmennuksen ja huollon, sparrausta leirien välisenä aikana ja yhteydenpidon henkilökohtaisiin valmentajiin. Valmennuksen lisäksi Jarmo ja Simo-Viljami pyrkivät auttamaan urheilijoita kummien ja kumppanien löytämisessä.

Kummeja tarvitaan toiminnan tukemiseen

Kestävyysurheiluvalmennukseen keskittyneen Electrofitin perustaja ja ryhmän apuvalmentaja Simo-Viljami Ojanen sanoo, että Electrofitin tavoitteena on aina ollut tarjota huippu-urheilijakokemusta kuntoilijoille.

– Tuote on ollut sen verran hyvä, että päätettiin Jarmon kanssa tarjota nyt samaa settiä huippu-urheilijoille. Haluamme auttaa urheilijoita matkalla terävimmälle huipulle ja tarjoamme siksi valmennusapua kummiurheilijoillemme, hän jatkaa kummiurheilija-ajatuksen taustoista.

Samoilla leireillä kummiurheilijoiden kanssa on myös Electrofitin kuntoilijoita. Jotta tällainen ryhmä ja kaikki leiritykset onnistuvat, tarvitaan mukaan myös kummeja tukemaan toimintaa.

– Pienelläkin rahalla yritykset pääsevät auttamaan urheilijoita maailman huipulle ja mukaan projektiin, Ojanen sanoo ja jatkaa:

– Hienoa, että on ihmisiä, jotka antavat oman panoksensa suomalaiseen kilpahiihtoon.

Valmennuksesta kovat odotukset

Joukkueen kapteeni Lauri Lepistö nostaa esiin arvostuksen Electrofitin toimintaa kohtaan.

– On tosi hienoa nähdä, että Suomessa on ihmisiä, jotka haluavat antaa oman panoksensa suomalaisen huippu-urheilun ja kilpahiihdon menestykseen sekä kehitykseen. Tämä tiimi on ihan Simo-Viljamista ja Jarmosta lähtöisin.

Lepistö odottaa Team Electrofitiltä laadukasta harjoittelua porukassa ja sitoutuneisuutta myös muilta tiimiläisiltä, jotta kehitystä tapahtuu.

­– Omaan harjoitteluun nämä tiimin leirit tuovat rungon, minkä ympärille pääsee rytmittämään muun harjoittelun. Hienoa saada tulevalla kaudella ulkopuolista näkemystä omaan harjoitteluun ja etenkin tekniikkaan. Jampalla ja Simolla on niin vahva kokemus tekniikkavalmennuksesta, että uskon saavani siitä paljon apua myös omaan tekemiseen”.

Tavoitteekseen ensi kaudella Lepistä kertoo tason noston 15 parhaan joukkoon maailman cupissa ja ehjän tasaisen kauden.

– Valmennuksesta on kovat odotukset, samoin siitä, että pääsee hyvällä porukalla tekemään laadukkaita treenejä leireillä. Ensi kauden tavoite on nostaa omaa tasoa maailman cupissa viime kaudesta ja Tour de Skillä onnistuminen, mukana oleva hiihtäjä Markus Vuorela linjaa.

Elsa Torvinen on peräti viisinkertainen nuorten Suomen mestari viime kaudelta. (Kuva: Niclas Walter)

Leirityksistä ja joukkuetoiminnasta kiitosta

Urheilijoille osaksi tiimiin pääsyä on iso asia.

– Siinä vaiheessa, kun ei ole mukana A-maajoukkueessa, jää helposti yksin. On tosi kiva, kun joku suunnittelee leiritykset ja tukee omaa urheiluani. Arvostan paljon Simo-Viljamia ja Jamppaa, kun tekevät tällaista, Vilma Nissinen kuvailee.

Samoilla linjoilla on myös Rebecca Ehrnrooth.

– Monta vuotta olen kaivannut leirityksiä ja joukkuetoimintaa. Kun tarjotaan mahdollisuus olla osa tällaista joukkuetta, on se tosi iso asia itselleni. Älyttömän upeaa, että joku ottaa vastuuta ja tarjoaa apuaan.

Rebecca Immosen mukaan Electrofitin kaikessa toiminnassa on hyvä henki ja toiminta on laadukasta.

– Ihmiset tuovat tosi paljon virtaa omaan tekemiseen myös. Leireillä saa ammattitaitoista valmennusta ja sparrausta toisilta urheilijoilta. Meillä tulee varmasti olemaan hauskaa ja sitä kautta uskon, että oma taso ottaa nyt tulevalla kaudella ison stepin eteenpäin.

Team Electrofit -ryhmän kuopus Elsa Torvinen odottaa, että pääsee harjoittelemaan kovassa seurassa ja leireille Vuokatin ulkopuolelle.

– Ensi kaudella tavoitteena on hiihtää kovaa U23 MM-kisoissa ja myös päästä hiihtämään maailmancupin kisoja. Näitä tavoitteitakin ajatellen on mahtavaa, kun saa laadukkaita leirejä ja sparrausta toisilta hiihtäjiltä. Torvinen sanoo.

Sanna Valkeejärvi