Tukkateatteri tuo vauhdikkaan lännennäyttelmän Ylöjärven museonmäelle: kesäteatterin ensi-ilta viikon päästä

Ylöjärven museon pihapiiri muuttuu aidoksi lännen kaupungiksi Tukkateatterin kesäteatteriesityksessä High Lake Cityn kultajahti. Näytelmän ensi-iltaa vietetään perjantaina 16.6. klo 18.
Tamperelainen Tukkateatteri tuottaa kesäteatteriesityksen Ylöjärven museolle jo neljättä kesää. Tukkateatteri on Vuoden Harrastajateatteri 2022. Palkinnon myöntää Suomen Harrastajateatteriliitto. (Kuva: Kaisa Vuorinen)

Tukkateatterin omassa tekstihautomossa syntynyt vauhdikas koko perheen näytelmä on kantaesitys, jonka käsikirjoitustiimissä ovat olleet Katri Häti, Sami Lakso ja Kerttu Mattila. Ohjauksesta vastaa Tukkateatterin aiemmista kesäteatteriesityksistä tuttu Katri Häti.

Näytelmä sijoittuu High Lake Cityn pikkukaupunkiin, jossa seriffi varjelee kaupungin aarretta, kolmea kultarahaa. Sitten selviää, että kaupungin alla lymyääkin jotain vielä arvokkaampaa, nimittäin tryffeliaarre. Asukkaat eivät kuitenkaan halua julkisuutta, saatikka turisteja kaupunkiinsa.

Aarteesta saa  kuitenkin vihiä rosvokolmikko: Voima-Viivi, Välkky-Virva ja Pikku-Jukka. Heidän lisäkseen tilannetta saapuvat sekoittamaan kulta-aarteen etsijät Aamu ja Ilta pohjoisesta. Ahne pormestari apureineen vaikeuttaa seriffin työtä, ja ennen kuin aarre löytyy, on koko kaupunki osallistunut suureen takaa-ajoon.

– Koko perheelle suunnatun lännennäytelmän alkuperäisidea on Leväsen hahmoa näyttelevän Niina Hyytiäisen. Villin lännen kuvastoon liittyy paljon tunnistettavia hahmoja ja elementtejä, mikä sai meidät hykertelemään ja vakuuttumaan, että haluamme tuoda tämän näyttämölle, näytelmän ohjaaja-käsikirjoittaja Katri Häti kertoo.

Tukkateatterille useita lavastuksia tehnyt Antonio Canals vastaa näytelmän lavastuksesta.

– Museon pihaan rakentuu todella aidon oloinen lännen kaupungin fasadi saluunoineen ja selleineen. Jo pelkästään lavastusta kannattaa tulla ihastelemaan, Häti jatkaa.

High Lake Cityn kultajahti -näytelmää esitetään Ylöjärven museolla (Hietastentie 4) 12.7. asti. Tarkemmat esitysajat ja työryhmätiedot ovat luettavissa Tukkateatterin kotisivuilta www.tukkateatteri.fi.