Pöheikön Pölläys palaa viikonloppuna juurilleen takapihavestariksi – Festari järjestetään nyt uudessa paikassa Soppeenmäessä

Pöheikön Pölläys järjestetään tulevana viikonloppuna uudessa festaripaikassa Soppeenmäessä Sauriolla.
Pöheikön Pölläystä järjestää ylöjärveläinen Rantajätkät ry. Rantajätkät ottaa riveihinsä myös uusia jäseniä. Tapahtumakoordinaattori Mari Nyman sanoo, että Rantajätkissä pääsee tutustumaan ja tekemään tapahtumatuotantoa esimerkiksi juuri Pöheikön Pölläyksessä. – Jos esimerkiksi esitystekniikka, miksaukset ja valot kiinnostavat, niin niitä pääsee oppimaan.

Perjantaina 9. kesäkuuta festarikansaa viihdyttää Pöheikössä nuori tamperelainen poprock-orkesteri Simo Huominen. Pääesiintyjänä lavalle nousee Pauli Hanhiniemen Retkue, joka soittaa Hanhiniemen suurimpia hittejä sekä yhtyeen omia biisejä.

Lauantaina 10. kesäkuuta Pöheikön teltan valtaavat puolestaan tamperelainen Kormus ja Miljoonasade.

Tämän vuoden Pöheikössä erityistä on uusi festaripaikka, joka on vaihtunut Räikältä Soppeenmäkeen. Kaksipäiväinen festari vietetään nyt tunnelmallisella ja historiaa huokuvalla Sauriolla, eli Pöheikön Pölläys palaa juurilleen takapihavestariksi.

Festarin tapahtumakoordinaattori Mari Nyman Rantajätkät ry:stä sanoo, että Pöheikön Pölläys järjestetään nyt pienempänä kuin aikaisemmin. Paikalle odotetaan noin 700 kävijää per päivä, ja lippuja on myynnissä myös ovella.

– Festari päätettiin järjestää Sauriolla, koska Rantajätkät tekee yhteistyötä Kulttuuriosuuskunta Saurion kanssa ja yhdistyksessä on meidänkin jäseniä mukana. Saurio on festarille hyvä paikka, sillä hiekkakentälle saa ison jumboteltan, johon mahtuu myös sateelta pakoon.

Nymanin mukaan festarin sijainti asutuksen keskellä on otettu järjestelyissä huomioon alusta saakka.

– Naapureilta kysyttiin jo alkukeväästä, mikä heidän fiiliksensä festarin suhteen olisi. Huolta on herättänyt mahdolliset festarin aiheuttamat järjestyshäiriöt. Meillä on paikalla aluevahti ja festaritoimitsijoita alueen ympärillä, jotta varmistetaan, ettei häiriötä naapurustossa synny.

Tuttu jumboteltta kohoaa viikonlopuksi Sauriolle Soppeenmäkeen. (Kuva: Rantajätkät)

Perjantaina etkoillaan Teivossa

Pöheikön Pölläyksen päälava rakennetaan Saurion pihasta katsottuna pihapiirin vasempaan reunaan. Nyman kertoo, että musiikki soi Pöheikössä käytännössä nonstop, mikä on ollut kaiken lähtökohta.

– Pöheikön keskiössä ovat esiintyjät ja livemusaa soitetaan taukoamatta molempina päivinä klo 23.35 asti. Oheispalveluita meillä on hodari- ja makkaramyyntiä sekä tietysti oluen myynti.

Perjantaina Pöheikön etkopaikkana toimii Teivon ravikeskus, jossa järjestetään perjantaina myös ravit. Festarikansalle on myynnissä lippupaketteja, joissa yhdellä lipulla pääsee syömään, raveihin ja Pöheikön Pölläykseen.

Lauantaina etkopaikkana toimii Palowouti, joka on myös jatkopaikka sekä perjantaina että lauantaina. Myös Palowoutissa on tarjolla livemuusiikkia molempina iltoina festarin päätyttyä.

Festarikokemus huokealla hintalapulla

Viikonlopun Pöheikön Pölläys on järjestyksessään 31. Rantajätkät ry on järjestänyt festaria sen koko historian ajan pitkälti talkoovoimin.

– Suunnittelussa on noin 10 hengen porukka ja festarissa muuten semmoinen 50 henkeä, Nyman sanoo.

Hänen mukaansa talkootyö on mahdollistamassa sitä, että festarikokemus on huokean hintainen.

– Nykymittakaavassa Pöheikön lippuhinnat ovat kohtuulliset. Yksittäisetkin keikat ovat perinteisesti sen 25 euroa, ja meillä taas sillä rahalla saa yhden festaripäivän ja näkee useamman bändin.