Poliisi piipahti taas Takamaalla valistamassa lapsia ja esittelemässä poliisiautoa kylän turvallisuustapahtumassa

Takamaan kyläyhdistys järjesti 19.4. Turvallinen Takamaa -tapahtuman Takamaan koululla. Kaksi kertaa vuodessa järjestettävillä tapahtumilla pyritään tavoittamaan alueen asukkaita, infoamaan ja valistamaan turvallisuusasioista sekä ennaltaehkäisemään ilkivaltaa.
Lapset pääsivät tapahtumissa kyselemään poliisilta ajankohtaisia asioita ja tutustumaan poliisiautoon.(Kuva: Juha Hongisto)

Takamaan Kyläyhdistyksen tiedottaja Jaana Immonen kertoo, että tapahtumailta oli varsin mukava: paikalla Takamaan koululla oli paljon  lapsia, jotka kuuntelivat herkällä korvalla paikalla piipahtaneen poliisin juttuja.

– Poliisi keskittyi siis muksuihin ja hyvin keskittyikin. Muksuilla oli valtavasti kysymyksiä, joihin kivasti vastailivat ja esittelivät autoaan ja auton varusteita. Olivat paikalla aika pitkäänkin, Immonen sanoo.

Tapahtumassa koululla oli myös pyörähuolto: paikallinen Arnien pyörähuolto huolsi tapahtumassa koululaisten

– Huollossa kävi likemmäs 20 pyörää. Nyt on fillarit kunnossa kevään ja kesän ajeluihin. Kiitos Takamaan koulun vanhempainjaostolle, joka hoiti kustannukset tästä.

Lisäksi paikalla oli buffet makkaroineen ja Takiksen suosituksi osoittautunut kasvomaalauspiste.

Lue myös: Takamaalaiset tekivät yhteisiä linjauksia kitkeäkseen ilkivallan kylällä – Lapsille kotiintuloajat

Turvallinen Takamaa -tapahtuma  järjestettiin nyt toistamiseen. Tapahtuman tavoitteena on muun muassa kitkeä ilkivaltaa kylältä. (Kuva: Anne Honkanen)

Hyvää palautetta

Immonen sanoo, että Turvallinen Takamaa -tapahtumat ovat poikineet paikallisilta hyvää palautetta. Tapahtumiin toivotaan jatkossa osallistuvan myös enemmän vanhempia Takamaalta.

Tapahtuman ensisijaisena tavoittaa on yhdistää paikalliset ihmiset ja ehkäistä ilkivaltaa, jota on esiintynyt aikaisemmin enenevissä määrin myös Takamaalla.

–  Uskomme, että tapahtumilla saamme vietyä eteenpäin tietoa siitä, että ilkivalta ja muu häiriökäyttäytyminen eivät ole mikään hieno juttu, ja teoilla on aina seurauksensa. Toivotaan rauhallista kesää Takamaan kylälle ja koko Ylöjärvelle.

Lue myös: Takamaalaiset saavat vihdoin turvallisen pyörätien Viljakkalantien varteen – Uusi väylä tuo paljon positiivista kylälle: ”Koulukyytien määrä vähenee selvästi, kun pyörätie saadaan”