Jätehuollon Repe, Romu ja Riepu aloittavat kierroksensa Ylöjärvellä

Pirkanmaan Jätehuollon Repe, Romu ja Riepu -jätekeräysautot saapuvat Ylöjärvelle ja ottavat maksutta kyytiinsä kodin vaaralliset jätteet, metalliromut, sähkölaitteet sekä poistotekstiilit.
Repe, Romu ja Riepu ovat valmiita ottamaan vastaan ylöjärveläisten jätteitä. (Kuva: Pirkanmaan Jätehuolto)

Repe ottaa kyytiin muun muassa maalit, liimat ja lakat, liuottimet ja ohenteet, kemikaaleja, jäteöljyt, öljynsuodattimet. akut sekä loisteputket ja energiansäästölamput.

Romun kyytiin voi tuoda metalliset esineet ja taloustavarat, säilyketölkit, kiukaat, ruohonleikkurit, metalliputket ja -kalusteet, tyhjät tynnyrit maatalouskoneet, koneenosat, moottorit, polkupyörät, televisiot, radiot, tietokoneet, jääkaapit, pakastimet, liedet, mikrot, pesukoneet, pölynimurit kännykät, pienet sähkölaitteet ja led-lamput.

Riepu-keräykseen voit viedä poistotekstiilit, kuten paidat, housut, hameet, takit, pyyhkeet, lakanat, verhot ja pöytäliinat. Tekstiilit kannattaa pakata muovipusseihin.

Autot kiertävät Ylöjärvellä 18.–27. huhtikuuta. Keräysautojen kyytiin kelpaavat jätteet kannattaa tarkistaa ennen pysäkille lähtemistä. Repen, Romun ja Rievun pysäkit ja aikataulut Ylöjärvellä pääset katsomaan täältä.

Vaarallista jätettettä kerättiin viime vuonna 55 000 kiloa

Viime vuonna kuormureilla oli 91 keräyspäivää, joista seitsemän Ylöjärvellä. Kuormureilla oli 5 314 asiakasta, joista Ylöjärvellä oli 318. Koko 17 kunnan alueelta kyytiin saatiin noin 55 000 kiloa (Ylöjärvi 2 700 kiloa) kodin vaarallisia jätteitä ja 93 000 kiloa (Ylöjärvi 3 700 kiloa) metalleja.

Kodin vaarallisia jätteitä ovat muun muassa akut, öljyt, maalit ja erilaiset kemikaalit. Osa vaarallisten jätteiden ja sähkölaitteiden materiaalista kierrätetään ja vaaralliset ainesosat käsitellään haitattomaan muotoon. Metallit sulatetaan ja käytetään uusien metallituotteiden raaka-aineena.

Poistotekstiilejä kertyi viime vuoden kierroksella 2 240 kiloa koko alueelta. Kerätystä poistotekstiilistä jalostetaan mekaanisesti kierrätyskuitua, jota yritykset voivat käyttää tuotteidensa raaka-aineena.

Repe & Romu & Riepu -kierros täydentää jäteasemien ja jätekeskusten palvelua. Myös ne ottavat kodin vaaralliset jätteet, metalliromut ja sähkölaitteet maksutta vastaan.