Tossavainen ja Torvinen edustivat hienosti Salpausselällä – KLL sivakoitiin Saukkovaaralla

Viikonloppuna päättyi maailmancupkiertue, jossa kansallisessa ryhmässä Suomea edusti peräti kaksi Ylöjärven Ryhdin hiihtäjää Salpausselän 100-vuotisjuhlakisoissa. Koululiikuntaliiton kisoissa Ristijärvellä miteltiin opinahjojen paremmuudesta kolmipäiväisissä kisoissa.

Salpausselän maailmancup alkoi perjantaina vapaan hiihtotyylin parisprintillä, jossa Eevi-Inkeri Tossavainen hiihti Tiia Olkkosen kanssa Suomen kakkosjoukkueessa. He hiihtivät karsinnassa 13:nneksi ja finaalissa sijalle 14 ajassa 20.00,29. Kisan voitti Ruotsin Emma Ribom ja Jonna Sundling 18.47,78 minuutissa.

Lauantaina hiihdettiin perinteisen sprintti 1,3 kilometrin radalla. Elsa Torvinen kisasi maailmancup-tasolla ensimmäistä kertaa ja hiihti karsinnassa sijalle 50 ajassa 3.26,79. Eevi-Inkeri Tossavainen puolestaan oli 49:s tuloksella 3.25,99. Karsinnan nopein oli Ruotsin Jonna Sundling 3.06,87, mutta sprintin voittaja oli tänäkin viikonloppuna Norjan Kristine Stavås Skistad.

Sunnuntaina vuorossa oli 20 kilometrin yhteislähtö perinteisellä hiihtotyylillä, jossa Elsa Torvinen hiihti 47:nneksi tuloksella 56.10,9. Kisan voitti Norjan Anne Kjersti Kalvå tuloksella 51.04,3. Maailmancupin ensikertalainen Elsa Torvinen hiihti näin molemmissa starteissaan maailmancupin pisteille.

Ryhdin Eeli Petäjämäki kisasi 10-vuotiaiden Final Climb -kisassa Vöyrillä. (Kuva: Mikko Petäjämäki)

Vöyrillä Ryhdin Eeli Petäjämäki hiihti 1,5 kilometrin Final Climb -kisan 10-vuotiaiden sarjassa sijoittuen viidenneksi. Vapaan hiihtotyylin kisa koostui kilometrin peruslenkistä sekä 500 metrin noususta laskettelurinteen huipulle. Petäjämäki sivakoi reitin 6.49,9 minuutissa. Sarjan voittaja Vähänkyrön Viestin Nico Tyynelä taittoi matkan 6.02,7 minuutissa.

Koululiikuntaliiton kisoissa Ristijärvellä Viljakkalan Yhtenäiskoulua edustivat Konsta Karhuniemi ja Kiira Suhonen. Karhuniemi hiihti 16-vuotiaiden 3 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisassa sijalle 29 ajassa 8.51,3. Sarjan voitti Topias Vuorela Ylistaron yläkoulusta tuloksella 7.46,3.

Kiira Suhonen oli 12-vuotiaiden 2 kilometrin pertsan kisassa 47:s tuloksella 8.32,8. Kisan voitti Aava Kuoksa Ounasrinteen koulusta 6.59,9 minuutissa. Sunnuntaina Suhonen hiihti vapaan hiihtotavan 3 kilometrillä 49:nneksi ajassa 10.47,1. Tämän kisan voitti Anni Kalilainen Maaselän koulusta tuloksella 8.44,4.

Saukkovaaralla Vilma Pyhtilä hiihti kärkikymmenikköön 13-vuotiaiden 2 kilometrin perinteisen kisassa. Aika 7.14,4 toi Kyröskosken koulun hiihtäjälle sijan 10. Voittaja Martta Pekkala Hyttikallion koulusta oli Pyhtilää vain 20,7 sekuntia nopeampi.

Pyhtilä hiihti vapaan hiihtotavan 3 kilometrillä sijalle 22 ajassa 9.39,8. Myös tämän kisan voitti Pekkala 8.32,2 minuutissa. KLL:n avauspäivänä hiihdetyssä 14-vuotiaiden 600 metrin XCX-kisassa Vilma Pyhtilä oli 29:s. Suksikrossin voitti Venla Mennala Turengin yhteiskoulusta.

Reea Hiitelä Harjuniityn koulusta hiihti 14-vuotiaiden 2 kilometrin pertsan aikaan 6.52,4 ja sijoittui hienosti 11:nneksi. Sunnuntaina sivakoidun 3 kilometrin vapaan kisassa Hiitelä oli 13:s tuloksella 8.53,3. Molemmat kisat voitti Venla Mennala, jonka voittoajat olivat 6.07,2 ja 7.55,5.

Jaakko Leinonen Kaarilan koulusta ja Eeli Haverinen Tesoman koulusta hiihtivät 15-vuotiaiden sarjassa. Leinonen nappasi sijan 15 pertsan 3 kilometrillä tuloksella 8.51,6. Haverinen oli kisan 27:s 9.48,3 minuutissa. Kisan voitti Aatos Hämäläinen Pohjois-Haagan yhteiskoulusta tuloksella 8.01,7. Sunnuntaina vapaan vitosella Leinonen oli 22:nen 13.39,2 ja Haverinen 27:s tuloksella 14.20,7. Myös tämän kisan vei Hämäläinen voittoajalla 11.54,9.

Pitkä maastohiihtokausi alkaa lähenemään loppuaan. Tiistaina Räikällä ratkotaan seuranmestaruudet ja ensi viikonloppuna kisataan Inarissa SM-kisat.

Ryhdin Eeli Petäjämäki matkalla huipulle. 1,5 kilometrin kisan viimeiset 500 metriä noustiin laskettelurinnettä. (Kuva: Mikko Petäjämäki)