Kierrätys on pian pakollista vähintään viiden asunnon kiinteistöillä: nämä kierrätysastiat pitää löytyä pihasta huhtikuuhun mennessä

Vähintään viiden asunnon kiinteistöiltä täytyy olla 1.4.2023 mennessä astiat kaikille jätelajeille. Pirkanmaan Jätehuolto tiedottaa, että astiat muovi- ja kartonkipakkauksille ehtii tilaamaan vielä ennen huhtikuuta.
Pirkanmaan jätehuolto tiedottaa, että 1.4.2023 mennessä kaikilta vähintään viiden asunnon kiinteistöiltä täytyy löytyä nämä lajitteluastiat: biojäte, metalli, lasi-, kartonki- ja muovipakkaukset.

Kaikilla Pirkanmaan Jätehuollon 17:n omistajakunnan, vähintään viiden asunnon kiinteistöillä on pian erinomaiset lajittelumahdollisuudet. Kunnallisten jätehuoltomääräysten mukainen lajittelupalvelujen laajeneminen on edennyt tasaisesti.

– Toivomme isännöitsijöiltä vielä viimeistä ponnistusta tilauksissa, jotta saamme kaikille vähintään viiden asunnon taloyhtiöille jäteastiat toimitettua, sanoo Pirkanmaan Jätehuollon asiakkuuspäällikkö Sanna Eklund.

1.4.2023 mennessä kaikilta vähintään viiden asunnon kiinteistöiltä täytyy löytyä nämä lajitteluastiat: biojäte, metalli, lasi-, kartonki- ja muovipakkaukset.

Astiat toimitetaan maksutta

Pirkanmaan Jätehuolto toimittaa tilatut astiat maksutta kiinteistölle. Jos pihalle halutaan ajoneuvonosturin avulla tyhjennettävät syväsäiliöt, ne taloyhtiön täytyy itse hankkia. Tarvittaessa jätetilan suunnitteluun ja sopivan kokoisten astioiden tilaamiseen löytyy apua Pirkanmaan Jätehuollon verkkosivuilta tai asiakaspalvelusta.

– Tilausten jälkeen on tärkeää, että isännöitsijät myös ohjeistavat asukkaita lajittelemaan. Meiltä voi tilata avuksi erilaisia ohjeita ja oppaita, joita voi jakaa vaikka postilaatikoihin. Kun lajittelu lähtee sujumaan hyvin, sekajätteen määrä pienenee ja sekajäteastioita voidaan vähentää tai niiden tyhjennysväliä pidentää, Eklund vinkkaa.

Lajittelu on hyödyllistä, sillä kodeista kerätystä kartongista tehdään muun muassa pakkauskartonkia ja aaltopahvia. Kierrätetty muovi taas jatkaa esimerkiksi erilaisten kulutustavaroiden, kuten tiskiharjojen ja kukkaruukkujen sekä muovi- ja jätesäkkien raaka-aineeksi.

Fakta: Näissä kunnissa muovi- ja kartonkiastiat pitää olla huhtikuussa

  • 1.4.2023 mennessä muovi- ja kartonkiastiat pitää tilata seuraavissa Pirkanmaan kunnissa: Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala (Mouhijärvi ja Suodenniemi), Vesilahti, Virrat ja Ylöjärvi
  • Astiat tilataan sähköpostilla kuntajakiinteistopalvelut@pjhoy.fi
  • Lisää tietoa verkkosivuilta fi/kotipiha