Katso kuvat: Potkukelkkailijat kokoontuivat Kurussa – porukkaa oli mukana nelikuisesta vauvasta 90-vuotiaaseen mummuun ja vaariin

Pohjois-Kurun kylien Potkukelkkojen kokoontumisajoissa täyden kuun aikaan 4.3.2023 koettiin yleisöennätys. Väkeä liikkui tapahtumassa toista sataa henkeä, paikallisia ja monipaikka-asujia monesta maakunnasta. Ensikertalaisiakin oli mukana.
Riuttaslaisten yhteislähtö kokoontumisajoihin. (Kuva: Tiia Palander)

Erityisen mukavaa oli jälleen se, että kokoonnuttiin perheittäin, yli sukupolvien, muutaman kuukauden ikäisistä vauvoista 90-vuotiaaseen mummuun ja vaariin.

Nuorin itä-aureslainenkin, 4 kuukautta juuri täyttänyt Arvid Eliel oli tullut potkukelkalla äitinsä sylirepussa illanviettoon. Näin saatiin iloita kylän nuorimman ja vanhimman ensi kohtaamisesta.

Kuulumisia vaihdettiin vilkkaasti ja iloinen puheensorina kuului koko illan täpötäydessä JussiMatissa.

Ihmisten kohtaaminen on talvitapahtuman suola, ehkä sen parasta antia. Tärkeää on kokoontumisajoilla vaalia entisajan potkukelkkailukulttuuria.

Riuttasilta tämänkin vuoden kokoontumisajoihin lähdettiin yhtä aikaa isolla porukalla ja lähtijöistä Kaarlo Karttilan luota otettiin ryhmävalokuva muistoksi historian arkistoihin.

JussiMatissa 4.3.2023 (Kuva: Elina Riitijoki)

Tänä vuonna koko yleisö sai nauttia parkanolaisen Metsäparooni Oy:n tarjomat makkarat, mehut ja pullakahvit. Matti Järvenmäki grillasi JussiMatin ulko-ovella sisääntulijoille 120 grillimakkaraa.

Kylien välisen tietovisan voitti Länsi-Aureen joukkue, toisena oli Riuttanen ja jaetun kolmannen sijan saivat Luode ja Itä-Aure.

Esla Oy lahjoitti kyläyhdistyksen arpajaisiin pääpalkinnoksi potkukelkan. Muita arpajaispalkintoja lahjoittivat Maire Konttinen, Liisa Kivioja,MV-betoni Oy, Aune Kivioja, K-rauta Parkano, Fixus Parkano, Veikon Kone, Heikki Mettälä, Kurun Apteekki, K-Market Kuru, Irma Hakala ja JussiMatti.

Arpajaiset illanvieton  lopussa hoitivat potkukelkkailuidean isä Kaarlo Karttila yhdessä Hanna Rantalan ja Kaija Kivimäen kanssa. Arpojen myyjä Jorma Järvenmäki kertoi ihmisten ostaneen oikein mielellään arpoja tukien näin viiden kylän yhteistä kyläyhdistystä. Kiitos kuuluu myös arpavoittojen lahjoittajille, joita ilman ei arpajaishuvia ei olisi.

Anne Kivimäki
Elli Anttila Riuttasilta äitinsä kanssa.

Maire Konttinen, ensi kesänä Helvetinkolun luontoretken yhdyshenkilö Itä-Aure (Kuva: Taistelijan talo palveluyhdistys)

Arvid Eliel Joutsi 4kk äitinsä Elina Riitijoen kanssa. Yhdistyksen kuva-arkisto

Marjatta Sormunen-Mettälä edustaa Pohjois-Kurua Kurun kesäasukkaiden neuvottelukunnassa. Itä-Aureen kesäasukas syntymäkodillaan Sormusen mäellä Itä-Aureessa. (Kuva: Taistelijan talo-palveluyhdistys ry)

 

Arpajaisten pääpalkinnon Esla Oy:n lahjoittaman potkukelkan voittaja Kassu Lehto kuvassa tyttärensä Vilman kanssa. (Kuva: Taistelijan talo-palveluyhdistys)

JussiMatin ovella grillimestarina Matti Järvenmäki. (Kuva: Elina Riitjoki)