Rauhankellot soivat perjantaina Ylöjärvellä

Ylöjärven seurakunta osallistuu perjantaina valtakunnalliseen tapahtumaan, jossa osoitetaan tukea ukrainalaisille sodan alkamisen vuosipäivänä.
Suomen evankelis-luterilaiset seurakunnat osoittavat tukea Ukrainalle soittamalla rauhankelloja perjantaina. (Kuva: Pixabay)

Ylöjärven, Viljakkalan, Kurun, Aurejärven, Länsi-Teiskon ja Pengonpohjan kirkonkellot soivat pe 24.helmikuuta kello 12 rauhalle ja tukena Ukrainalle.

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat ovat kutsuneet seurakunnat ympäri Suomen osoittamaan tukeaan Ukrainalle Venäjän Ukrainaan hyökkäämisen vuosipäivänä.

-Venäjän laiton hyökkäys Ukrainassa jatkuu. Kärsimyksen ja uhrattujen ihmishenkien määrä on kestämätön. Ukrainalaiset tarvitsevat kaiken saatavilla olevan avun ja tuen, Sodan vaikutukset ulottuvat laajalle ja synnyttävät huolta myös täällä Suomessa. Tarvitsemme yhteenkuuluvuutta ja keskinäistä huolenpitoa, Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat sanovat Kirkon viestinnän tiedotteessa Venäjän Ukrainaan hyökkäämisen vuosipäivän lähestyessä.

Tarve kaikenlaiselle tuelle

Sunnuntain jumalanpalveluksissa Ukrainan tilannetta muistetaan Ylöjärven kirkoissa rukouksin.

– Ukrainalaiset tarvitsevat meiltä tällä hetkellä kaikenlaista tukea: henkistä, aineellista ja hengellistä tukea. Siitä nämä kellot muistuttavat, että pidetään heidät mielessä, kappalainen Matti Mikkola Ylöjärven seurakunnasta sanoo.

Mikkola kertoo, että Ylöjärven seurakunta on auttanut ukrainalaisia muun muassa Kirkon Ulkomaanavun kautta. Seurakunnan talkoolaiset ovat esimerkiksi valmistaneet tuotteita, joiden koko myyntituotto on lahjoitettu Ukrainaan. Monet seurakuntalaiset puolestaan ovat auttaneet ukrainalaisia yksityishenkilöinä monin tavoin.

Lue myös: Ylöjärven seurakunnan vapaaehtoiset nikkaroivat lintulautoja – Myyntituotto kokonaisuudessaan Ukrainaan