Ryhdin hiihtäjille huimat kahdeksan piirinmestaruutta ja 20 mitalia – katso kuvagalleria laduilta

Viikonloppuna kisattiin hiihdon Hämeen piirin paremmuuksista niin Ahvenistolla kuin Korkeakankaallakin. Molemmat kisat kuuluivat myös KristaCupiin. Ryhdin hiihtäjät kahmivat yhteensä 20 pm-mitalia.

Lauantaina hiihdettiin Hämeenlinnan moottoriradalla vapaan tyylin sprintti. Miesten yleisen sarjan voitti Tino Stenman, joka 1,2 kilometrin radalla kellotti aika-ajoissa ylivoimaisen tuloksen 2.15,4. Myös finaali eteni oletetusti Stenmanin komennossa.

Ryhdin Anni Tyrkkö matkalla 8-vuotiaiden piirinmestaruuteen Hämeenlinnan sprintissä. (Kuva: Satu-Maarit Tyrkkö)

Piirinmestareiksi hiihtivät myös 8-vuotiaat 0,35 kilometrin radalla. Kärkiajan karsinnassa hiihtänyt Anni Tyrkkö voitti tyttöjen finaalin puolen sekunnin marginaalilla. Piirinmestaruuspronssille hiihtänyt Kerttu Ranta ei kuitenkaan jäänyt seurakaveristaan kuin 1,5 sekuntia. Poikien sarjassa karsinnan kakkoseksi tullut Eeli Petäjämäki hiihti piirinmestaruuteen puolen sekunnin erolla. Ryhdin Oiva Laine ylitti maaliviivan 8-vuotiaiden sarjassa viidentenä.

Piirinmestaruushopealle hiihti Urho Hankaniemi, joka 10-vuotiaiden 0,5 kilometrillä jäi finaalissa Lempäälän Kisan Lauri Tarhosesta vain 1,9 sekuntia. Ryhdin Teemu Pirttijoki ylsi saman sarjan B-finaalissa toiseksi eli oli kisan 8:s.

Myös Konsta Karhuniemi hiihti pm-hopeaa 16-vuotiaiden 1,2 kilometrillä. Karhuniemi oli karsinnan kolmas 2.36,3, ja myös A-finaalissa kolmanneksi nopein. Piirinmestari Kangasalan Kisan Niilo Linnamaan jälkeen maaliviivan ylitti Espoon Hiihtoseuran Joona Soini.

Ryhdin Elias Palomäki, M18-sarjan piirinmestari Ahvenistolla. (Kuva: Ylöjärven Ryhti)

Ryhdin Elias Palomäki hiihti 18-vuotiaiden 1,2 kilometrillä aika-ajon 2.52,1 ja oli sarjansa ja MYL-sarjan yhdistetyssä B-finaalissa neljäs. Palomäki sai myös pm-kultaa 18-vuotiaissa.

Ryhdin Reea Hiitelä rutisti 14-vuotiaiden 1,2 kilometrin karsinnan kakkosajan 3.05,3, voitti välieränsä ja hiihti finaalissa piirinmestaruuspronssille. Hämeenlinnan Hiihtoseuran Venla Mennala voitti sarjan 20 sekuntia nopeampana. Ryhdin Vilma Pyhtilä oli karsinnan 8:s (3.15,6) ja välierässään toinen, vain 0,4 sekuntia erän voittajan takana.

A-finaaliin asti venyi myös Ryhdin Kiira Suhonen, joka 12-vuotiaiden 1,2 kilometrillä oli karsinnan 10:s (3.56,2), välierän kolmas ja finaalissa ylitti maaliviivan viidentenä. Kisan voitti Noormarkun Nopsan Wilhelmiina Ruohomäki, eli Suhonen oli pm-kisassa neljäs. Ryhdin Vilja Laine oli karsinnan 17:s ja välierässään neljäs.

Ahveniston 0,5 kilometrin sprinttiradalla Ryhdin N10-sarjan Miina Pyhtilä oli karsinnan 8:s ja välieränsä viides, Iida Vuorela oli karsinnan 10:s ja Vivian Lahti 13:s. He hiihtivät samassa välierässä, jossa Lahti sijoittui neljänneksi ja Vuorela kuudenneksi. Sprintin voitti Milja Häkli Tampereen Pyrinnöstä.

Petäjämäki tuplamestariksi

Sunnuntaina miteltiin perinteisellä hiihtotyylillä piirin paremmuudesta Valkeakoskella. Tuplapiirinmestariksi hiihti Eeli Petäjämäki 8-vuotiaiden 1 kilometrillä 5.51,2. Oiva Laine oli myös tässä kisassa viides 6.54,7. Ryhdin Kerttu Ranta hiihti ylivoimaiseen voittoon 7-vuotiaiden kilometrin kisassa. Toiseksi tullut jäi voittoajasta 6.55,3 yli 41 sekuntia. Ryhdin Anni Tyrkkö puolestaan oli 8-vuotiaiden kilometrillä neljäs 7.24,5 mutta hiihti silti pm-pronssia, koska sarjan voitti Parkanon Urheilijoiden Anni Lielahti 6.56,6.

Piirinmestari Ryhdin Eeli Petäjämäki podiumilla Ahveniston pm-sprintissä. (Kuva: Mikko Petäjämäki)

Piirinmestaruuden nappasi myös Vilma Pyhtilä 13-vuotiaiden 4 kilometrillä tuloksella 15.32,1. Pyhtilä vei Hämeen nopeimman tittelin 1,7 sekunnin erolla.

Hämeen mestari 16-vuotiaissa oli Ryhdin Konsta Karhuniemi, joka kiersi 8 kilometrin radan 27.12,2 minuutissa ja vei pm-kullan 2,7 sekunnin marginaalilla. Ryhdin Eino Kärkimaa hiihti pm-pronssille ajassa 28.58,5.

Pm-hopealle hiihti Ryhdin Jaakko Leinonen 15-vuotiaiden 6 kilometrillä ajassa 20.17,2. Hämeenlinnan Hiihtoseuran Olli Seppälä vei mestaruuden 49 sekuntia nopeampana. Hopeamitalin nappasi myös Reea Hiitelä 14-vuotiaiden 4 kilometrillä tuloksella 15.01,5. Sarjan voitti Venla Mennala minuutin ja 15,5 sekuntia nopeammalla hiihdolla.

Piirinmestaruuspronssin sivakoi Helmi Koskela 16-vuotiaiden 6 kilometrillä, joka taittui 22.04,5 minuutissa. Sarjan voitti Emilia Helmi Tampereen Pyrinnöstä ajassa 20.15,6. Ryhdin Miina Palonen oli kuudes ajalla 23.52,5.

Ryhdin Matleena Palonen oli 20-vuotiaiden kutosella neljäs tuloksella 22.33,6 Sarjan voitti Venla Heinimaa Kangasalan Kisasta 20.45,4 minuutissa.

Ryhdin Emmi Sairanen 15-vuotiaiden 6 kilometrin taipaleella. (Kuva: Mikko Petäjämäki)

Ryhdin Emmi Sairanen hiihti 15-vuotiaiden 6 kilometrin KristaCup-kisassa viidenneksi 27.29,4 minuutissa mutta pm-kisassa sai pronssia. Sarjan voitti Elma Uusipakka Pöytyän Urheilijoista 21.18,7.

2 kilometrin kisamatkalla Teemu Pirttijoki oli 9-vuotiaissa kolmas 11.15,9 mutta sai pm-hopeamitalin, koska sarjavoitto meni Parkanon Urheilijoiden Toivo Lielahdelle 10.32,3. Ryhdin Miina Pyhtilä hiihti 9-vuotiaiden tyttöjen pm-pronssille 11.26,0. Sarjavoiton vei Vilja Leveelahti Valkeakosken Hakasta 10.35,6. Ryhdin Iida Vuorela oli 10-vuotiaiden kahdella kilometrillä seitsemäs 11.53,9. Tämän sarjan voitti Milja Häkli Tampereen Pyrinnöstä 9.45,9.

Urho Hankaniemi hiihti kymppivuotiaiden kahdella kilometrillä viidenneksi 9.24,4, ja sarjan voitti Hämeenlinnan Hiihtoseuran Lauri Kaartama 9.12,2. Myös Urho Hankaniemi oli 12-vuotiaiden 4 kilometrin kisassa viides 16.39,6. Tämän sarjan voitti Juho Seppälä Hämeenlinnan Hiihtoseurasta tuloksella 14.36,5. Ryhdin Kalle Kallio oli saman sarjan kuudes ja kiersi radan 18.39,9 minuutissa.

Ryhdin Kiira Suhonen hiihti 12-vuotiaiden tyttöjen 4 kilometrillä sijalle kuusi 18.18,0 minuutissa. Sarjan voitti Elli Leppä Oriveden Ponnistuksesta tuloksella 16.15,9. Ryhdin Vilja Laine puolestaan hiihti kahdeksanneksi 11-vuotiaiden 4 kilometrillä 19.04,2 minuutissa. Tämän sarjan voiton vei Elviira Salonen Pöytyän Urheilijoista 16.46,3.

Ensi torstaina jatkuu Maunus/Räikkä Cup Räikänpuistossa perinteisen sprintillä. Talviloman aloitusviikonloppuna hiihdetään kauden ensimmäiset Nuorten SM-hiihdot Pyhäjärvellä, jossa ohjelmassa on viesti, sprintti sekä yhteislähtö vapaalla hiihtotyylillä.