Korkeasalolle ensimmäinen SM-hallikulta – Kujanpää voitti Serbiassa

Lielahden Kipinää edustava ylöjärveläinen kuulantyöntäjä Arttu Korkeasalo täytti kotimaisen hallikautensa päätavoitteen pukattuaan Suomen mestariksi sunnuntaina Helsingissä.

Korkeasalon pisin työntö tuli toisella kierroksella, jolla kuula lensi 18,93 eli vain yhdeksän sentin päähän hänen tammikuisesta ennätyksestään. Korkeasalon sarja oli talven paras, sillä hän sai tuloksen kaikilla työnnöillään, joista seuraaviksi pisimmät kantoivat 18,74 ja 18,60.

– En saanut tekniikkaa vielä hallikilpailuissa täysin toimimaan, mutta kokonaisuutena se oli parempi kuin uskalsin odottaa. Hieman harmittaa, että kunnon piikki jäi tulematta, Korkeasalo myönsi.

 

Arttu Korkeasalo odottaa yli 19 metrin tulosta Portugalista runsaan kahden viikon päästä.

Mestaruus oli Korkeasalolle kolmas perättäinen hallissa, mutta kesällä hän ei ole vienyt vielä yhtään miesten SM-titteliä. Muutaman vuoden paikallaan polkenut kehitys on lähtenyt nyt Anssi Mäkisen valmennuksessa uuteen nousuun, ja ulkoratakaudelta on lupa odottaa selvästi yli 19 metrin kaaria.

Talven kilpailukautensa Korkeasalo päättää Portugalin Leiriassa maaliskuun toisena viikonloppuna käytävään Euroopan talviheittocupiin.

– Varaa parantaa on edelleen, ja rakennetaan sen kilpailun ympärille parin viikon leiri.

Viime kesän Kalevan kisoissa Korkeasalon mitaleilta viimeisellään pudottanut Turun Urheiluliiton Nico Oksanen otti hopeaa 18,38:lla. Pronssi meni Porin Yleisurheilun Eero Aholalle, joka pukkasi 18,10.

– Nicon ominaisuudet riittävät jo 19 metrin kaariin, ja kunhan saadaan Eero terveenä kehään, kirittäjiä riittää. Taso on lähtenyt nousuun, Korkeasalon pohti.

Sairastelu haittasi Kujanpäätä

Muita ylöjärveläisiä ei SM-mittelöissä nähty, sillä seiväshyppääjä Urho Kujanpää sairastui kuumeeseen ja pituushyppääjä Nea Lento paranteli lievää nilkkavammaansa.

Kujanpäälle viime viikko oli kuitenkin hyvä, sillä hän voitti Belgradissa hopeatason hallikilpailun ja sai siitä arvokkaita ranking-pisteitä. Slovenian 570:n mies Robert Renner ylitti ensimmäisellään 540, ja Kujanpää siirsi pudotuksen jälkeen seuraavan yrityksen 545:een, jonka myös selvitti.

Paitsi että Kujanpäältä jäi seitsemäs peräkkäinen halli-SM-kulta tavoittelematta, myös hänen osanottonsa Istanbuliin vaarantui. Viikonvaihteen jälkeen hän oli jäämässä ranking-pisteillään niukasti rannalle.

Tampereella käytiin nuorimpien ikäluokkien piirinmestaruuskilpailut. Tampereen Pyrintöä edustava ylöjärveläinen Siiri Tarkka juoksi 15-vuotiaiden 2 000 metrin hopealle ennätyksellään 7.27,18. Hän lohkaisi peräti 29,37 sekuntia viime kesän parhaastaan. Emmi Sairanen paransi saman ikäluokan 60 metrillä ennätyksensä aikaan 9,26.