Nuorimmat ryhtiläiset voittovauhdissa Kurikassa ja Kaupissa

Hiihdon KristaCup jatkui Tampereen Kaupissa vapaan hiihtotyylin yhteislähtökilpailuilla, ja myös Kurikan kansallisissa sivakoitiin vapaalla hiihtotyylillä.

Juhan hiihdoissa Hakunin hiihtokeskuksessa Kurikassa Ryhdin Oiva Laine voitti 8-vuotiaiden sarjan. Voittoaika 1 kilometrin radalla oli 4.05,9 ja ykkössija irtosi yli 9 sekunnin marginaalilla. Vilja Laine puolestaan hiihti 12-vuotiaiden 3 kilometrillä viidenneksi 10.23,6 minuutissa. Sarjavoiton vei Aada-Emilia Ankkuri Seinäjoen Hiihtoseurasta tuloksella 9.33,1.

Voittajan elkein korkeimmalla korokkeella Kaupin KristaCupin yhteislähtökisassa Ryhdin Anni Tyrkkö. (Kuva: Satu-Maarit Tyrkkö)

TaHS-hiihdoissa Kaupissa miteltiin KristaCupin yhteislähdöt, jossa nuorimpien sarjoissa Ylöjärven Ryhti näytti taas vahvuutensa. Noin 0,8 kilometrin rata taittui 8-vuotiaiden voittajalta, Ryhdin Eeli Petäjämäeltä ajassa 2.15,9. Jännittävä kisa ratkesi 0,8 sekunnin turvin.

8-vuotiaiden tyttöjen yhteislähdön nopein oli Ryhdin Anni Tyrkkö 2.49,4 minuutin suorituksellaan. Kakkonen jäi voittajasta 8,8 sekuntia. Ryhdin Kerttu Ranta oli 8. tuloksella 4.20,3.

Yhteislähtökisa sopi kisamuotona Anni Tyrkölle. (Kuva: Satu-Maarit Tyrkkö)

Jännittävä kisa oli myös 10-vuotiaiden 2 kilometriä, jossa Urho Hankaniemi otti voiton 1,2 sekunnin turvin tuloksella 4.45,9.

10-vuotiaiden tyttöjen 2 kilometrillä Ryhdin Miina Pyhtilä oli 7:s (5.50,3) ja Aliina Liuksiala 10:s (6.18,4). Sarjan voitti Aino Siivonen Lempäälän Kisasta tuloksella 4.44,3.

12-vuotiaiden 3 kilometrin yhteislähdössä Oskari Hankaniemi taisteli 5:nneksi 8.48,7. Oiva Kumpuvaara Hämeenlinnan Hiihtoseurasta otti sarjavoiton 11,4 sekuntia nopeampana. Ryhdin Kalle Kallio oli kisan 14. (11.02,6) ja Wihtori Liuksiala 15. (11.32,9).

Ryhdin Oiva Laine matkalla 8-vuotiaiden sarjan voittoon Kurikassa. (Kuva: Kalle Laine)

Samanikäisten tyttöjen kolmosella Ryhdin Kiira Suhonen hiihti 8:nneksi ajassa 10.14,2. Voiton vei Anni Siivonen Lempäälän Kisasta 9.11,2 minuutissa.

Ryhdin Vilma Pyhtilä nappasi nelossijan 14-vuotiaiden 3 kilometrin hiihdoissa tuloksella 9.12,6. Seurakaveri Reea Hiitelä oli viides puoli sekuntia hitaampana. Sarjavoiton otti Venla Mennala Hämeenlinnan Hiihtoseurasta tuloksella 7.57,0.

16-vuotiailla kisamatka oli 6 kilometriä, ja Ryhdin Konsta Karhuniemi hiihti reitin 16.34,4 minuutissa sijoittuen sarjan 5:nneksi. Ryhdin Eino Kärkimaa oli 7. (17.40,5) ja Eeli Haverinen 8. (18.03,2). Luukas Lehtinen Rasti-Lukosta vei yhteislähtökisan voiton ajassa 15.14,1.

Ryhdin Vilja Laine vauhdissa Kansallisissa Juhan hiihdoissa Kurikassa. (Kuva: Kalle Laine)

Saman reitin hiihtivät myös samanikäiset tytöt, ja Ryhdin Helmi Koskelakin piti sarjassaan 5:nneksi kovinta vauhtia 18.39,3. Myös Miina Palonen oli 7. (19.53,9) ja Tilta-Maria Liuksiala 8. (20.49,4). Kisan voitti Aino Aarnio Kangasalan Kisasta tuloksella 16.58,1.

18-vuotiaiden 6 kilometrillä Ryhdin Santra Liuksiala oli toinen hiihdettyään radan 23.34,0 minuutissa. Sarjan voitti Saana Paananen Kangasalan Kisasta tuloksella 19.16,3.

Samanikäisillä miehillä kisamatkana oli 12 kilometriä, ja Ryhdin Elias Palomäki hiihti sijalle 8 ajassa 34.51,5. Sarjan voiton vei Daniel Onnela SkiTeam 105:stä 29.42,8 minuutissa.