Eelis Harjunmaa loikki ennätyksensä – Hautalalle kaksi aikuisurheilijoiden mestaruutta

Tampereen Pyrintöä edustava haavistolainen Eelis Harjunmaa osoitti Jyväskylän hallikilpailuissa, että hänen uuden valmentajansa Jari Katajan opit alkavat mennä perille.

Harjunmaa ponnisti miesten kolmiloikkakilvan neloseksi viimeisen kierroksen tuloksellaan 13,28. Se on 24 senttiä paremmin kuin 16-vuotiaiden SM-hopeaa tuonut tulos elokuussa 2021. Viime kesänä Harjunmaa otti 17-vuotiaiden SM-pronssia vuoden parhaallaan 12,92. Lisäksi Harjunmaa hyppäsi kahdesti 12,80 ja sjoittui pituuden yhdeksänneksi ainoalla mitatulla hypyllään, joka kantoi 523.

Miro Mäkinen voitti 19-vuotiaiden 60 metriä ajalla 7,40 ja kiihdytti miesten 200 metrin eränsä voittoon talven parhaalla lukemilla 23,35.

Seiväshyppääjä Urho Kujanpää voitti Helsingissä samalla tuloksella 520, jonka hän hyppäsi kauden avauksessaankin. Korkeus ylittyi kolmannella yrityksellä, mutta 540 ei mennyt vielä juoksutekniikkaansa muutosta sisään ajavalta Kujanpäältä.

Ylöjärven Urheilijoiden keskimatkojen osaaja Roosa Lahtinen juoksi Turussa 400 metrillä erien yhteisaikojen kuudenneksi ajalla 1.00,87.

Kunto-Pirkkoja edustava ylöjärveläinen Tiia Hautala puolestaan nappasi Suomen Aikuisurheiluliiton mestaruushalleissa Mustasaaressa kaksi 50-vuotiaiden mestaruutta hypättyään pituutta 479 ja aidottuaan 60 metriä aikaan 9,91.