Ylöjärveläispainonnostajille mitalisuora Hämeen piirinmestaruuskilpailuista

Ylöjärveläispainonnostajat olivat mitalikannassa Lempäälässä järjestetyissä Hämeen piirinmestaruuskilpailuissa. Kirkkaimman mitalin nappasi Mika Laitinen.
Mika Laitinen paransi tempauksen Suomen ennätystä 65 kiloon viime huhtikuussa mastersien SM-kilpailuissa Jyväskylässä. (Kuva: Juha Vähäkoski)

Painonnoston Hämeen piirinmestaruuskilpailut järjestettiin kahden vuoden tauon jälkeen. Viime talvena koronapandemia vielä sekoitti kilpailutoimintaa, eikä kisaa silloin järjestetty.  Nyt piirinmestaruuskilpailuissa kilpaili ennätysmäärä nostajia, 51 kappaletta.

Mika Laitinen nosti kultaa sarjassa alle 67 kiloa. Ylöjärven Ryhtiä edustavan Laitisen yhteistulos oli 130 kiloa (tempaus 60 kiloa ja työntö 70 kiloa). Tavoitteena Laitisella oli tempauksessa parantaa hallussaan olevaa mastersien Suomen ennätystä 66 kiloon, mutta se ei vielä tällä kertaa onnistunut.

Naisten alle 55-kiloisten sarjassa Tampereen Pyrintöä edustava Jessica Selin sijoittui toiseksi tuloksella 118 kiloa (50 + 68).

Miesten alle 96-kiloisten sarjassa Ryhdin Vesa Menlös tykitti omaan tempausennätykseensä huikean yhdeksän kilon parannuksen ja sijoittui kisassa toiseksi yhteistuloksella 169 kiloa (77 + 92 kiloa).

Miesten yli 109-kiloisissa käytiin kovaa kamppailua mitaleista. Ryhdin Pietari Huhtamäki nappasi pronssia tuloksella 226 kiloa (101 + 125), Pyrintöä edustava Jaakko Kaihlanen sijoittui neljänneksi tuloksella 220 kiloa (95 + 125) ja Ryhdin Henri Rauniolahti oli viides tuloksella 205 kiloa (88 + 117).

Maalis-huhtikuun vaihteessa ylöjärveläiset masters-nostajat kamppailevat Suomen mestaruuksista painonnoston mekassa Rovaniemellä. Ryhdiltä kisaan on lähdössä kymmenkunta nostajaa. Painonnosto on Ryhdissä on nuori laji. Jaosto perustettiin kolme vuotta sitten, ja muutaman vuoden aikana harrastajien ja kilpailijoiden määrä on noussut niin masterseissa kuin junioreissakin.