Ryhdin Kerttu Ranta ja Urho Hankaniemi voittovauhdissa Kangasalan Kyötikkälässä

Hiihtokauden Krista Cup starttasi tammikuun viimeisenä lauantaina Kangasalla, jossa sivakoi vapaalla hiihtotavalla yhteensä 23 Ryhdin hiihtäjää.

Ryhdin 8-vuotiaat Kerttu Ranta ja Anni Tyrkkö nappasivat kaksoisvoiton Kisan Kansallisista, jossa tytöt sivakoivat yhden kilometrin radan sutjakkaasti. Kerttu Ranta kellotti tyttöjen sarjan kärkiajan 2.45,2 minuuttia, ja Anni Tyrkkö ylitti maaliviivan ajassa 2.52,8.

Onnelliset tuplavoittajat. Ryhdin Kerttu Ranta (oik.) ja Anni Tyrkkö pitivät 8-vuotiaiden kilometrin lenkillä kovinta vauhtia. (Kuva: Satu-Maarit Tyrkkö)

Suorastaan hurjaa vauhtia 8-vuotiaiden poikien kisassa piti Ryhdin Eeli Petäjämäki, joka hiihti toiseksi ajassa 2.27,1. Voittaja Anssi Teho Oriveden Ponnistuksesta oli vain 1,5 sekuntia Petäjämäkeä nopeampi. Ryhdin Oiva Laine oli sarjan viides varsin mainiolla ajalla 2.49,5.

Komeaan sarjavoittoon yli 10 sekunnin marginaalilla ylsi Ryhdin Urho Hankaniemi 10-vuotiaiden kahdella kilometrillä tuloksella 5.52,0.

Ryhdin Oskari Hankaniemi viiletti lumisateessa Kyötikkälän 3 kilometrin reitillä. (Kuva: Aku Hankaniemi)

Krista Cup -sarjoissa kolmanneksi sivakoivat Ryhdin Oskari Hankaniemi 12-vuotiaissa ja Reea Hiitelä 14-vuotiaissa kolmen kilometrin matkalla. Oskari Hankaniemi hiihti radan mainiosti 8.03,8 minuutissa. Sarjan voiton vei Oiva Kumpuvaara Hämeenlinnan Hiihtoseurasta 7.50,4 minuutissa.

Reea Hiitelä sivakoi kolmen kilometrin reitin komeasti 8.10,0 minuutissa, eikä Ryhdin Vilma Pyhtiläkään viipynyt radalla kuin 8.17,8, mikä oikeutti sarjansa neljänteen sijaan. Voittovauhtia 7.42,1 piti Alma Peltotalo Hämeenlinnan Hiihtoseurasta.

Urakka takana. Ryhdin Vivian Lahden tunnelmia maalissa. (Kuva: Tiina Lahti)

10-vuotiaiden sarjassa ladulla taisteli kolme Ryhdin hiihtäjää kahden kilometrin kisassa. Miina Pyhtilä oli viides (7.26,1), Vivian Lahti kuudes (7.31,1) ja Iida Vuorela 13:s (8.26,0). Sarjan voitti Aino Siivonen Lempäälän Kisasta 6.00,6 minuutissa.

16-vuotiaiden miesten kahdeksalla kilometrillä kisasi neljä Ryhdin hiihtäjää. Konsta Karhuniemi sijoittui hienosti kuudenneksi (25.03,5), Jaakko Leinonen kahdeksanneksi (25.52,5), Eeli Haverinen 11:nneksi (27.54,9) ja Eino Kärkimaa 12:nneksi (28.14,8). Sarjavoitto meni Keuruun Kisailijoiden Arttu Remekselle tuloksella 22.59,6.

Kauden ensimmäinen Krista Cupin osakilpailu hiihdetty. Ryhdin 10-vuotiaiden sarjan Iida Vuorela (vas.), Vivian Lahti ja Miina Pyhtilä. (Kuva: Tiina Lahti)

16-vuotiaiden naisten kisamatkana oli neljä kilometriä, jonka Ryhdin Helmi Koskela taltutti 13.55,2 minuutissa sijoittuen 10:nneksi. Ryhdin Miina Palonen oli kisan 12:s (15.09,0) ja Emmi Sairanen 14:s (18.59,4). Sarjan voitti Olivia Puranen Ski Jyväskylästä 11.56,8 minuutissa.

Kaikista eniten osallistujia oli 12-vuotiaiden tyttöjen kolmella kilometrillä, jossa Ryhdin Kiira Suhonen hiihti 12:nneksi (9.57,0) ja Vilja Laine 18:nneksi (10.30,1). Sarjan voitti Lempäälän Kisan Anni Siivonen tuloksella 8.15,7.

Mäen kesytystä Ryhdin Jaakko Leinosen tapaan. (Kuva: Tuomas Koskela)

Talven aikana kisattavassa 8–16-sarjalaisten Krista Cupissa on jäljellä vielä viisi osakilpailua. Jotta hiihtäjä voi osallistua kokonaiskilpailuun, pitää hänen hiihtää maaliin vähintään kolmessa osakilpailussa. Avauskisassa laduilla viiletti jo 20 Ryhdin hiihtäjää.

Kyötikkälässä kisamatka naisten yleisessä sarjassa oli neljä kilometriä. Ryhdin Matleena Palonen sijoittui 10:nneksi tuloksella 15.20,2. Sarjan voitti Sini Alusniemi Ski Jyväskylästä 11.54,4 minuutissa. Myös 18-vuotiaat naiset hiihtivät 4 kilometriä, ja Ryhdin Santra Liuksiala oli seitsemäs tuloksella 17.47,4. Tämän sarjan voitti Anna Stenroos Kankaanpään Urheilijoista 12.36,2 minuutissa.

Ryhdin Eeli Haverinen Kisan Kansallisissa Kyötikkälässä. (Kuva: Tuomas Koskela)

Myös Ryhdin Antti Lahti hiihti 50-vuotiaiden miesten neljän kilometrin kisassa ja sijoittui toiseksi tuloksella 16.27,3. Sarjan voitti Jouni Rantala Kangasalan Kisasta 12.49,9 minuutissa.

Ylöjärvellä käynnistyy helmikuun viimeisenä tiistaina seuransisäinen kilpailusarja MaunusCup, jossa talven aikana hiihtokoulun yhteydessä järjestetään yhteensä neljä erilaista harjoituskilpailua.

Lähtölupaa odotellessa. Ryhdin Vivian Lahti starttaamassa 10-vuotiaiden 2 kilometrin matkalle. (Kuva: Tiina Lahti)
Ryhdin Urho Hankaniemi sivakoi 10-vuotiaiden kisan voittoon Krista Cupin avauksessa. (Kuva: Aku Hankaniemi)