Arttu Korkeasalo jysäytti heti yli 19 metriä – ”Kyllä tämä hieman yllätti”

Viime kesänä ylöjärveläistynyt kuulantyöntäjä Arttu Korkeasalo aloitti hallikautensa todella lupaavasti työnnettyään Pirkkahallin leirikilpailuissa ennätyksensä 19,02.
Arttu Korkeasalo on päässyt nopeasti ennätyskuntoon Anssi Mäkisen valmennuksessa.

Tamperelaista Lielahden Kipinää edustavan Korkeasalon edellinen ennätys oli toissa kesänä ulkona pukattu 18,93. Suomalaisista tätä pidemmälle ovat viimeksi työntäneet Arttu Kangas – hänkin nykyisin ylöjärveläinen – sekä Timo Kööpikkä kesällä 2019.

– Kyllä tämä hieman yllätti, sillä ajattelin, että onnistuneella työnnöllä rautapallo voisi pudota 18,50–18,80:een, Korkeasalo myönsi.

Ennätys syntyi viidennellä kierroksella. Korkeasalo mittautti myös 18,33, 18,29 ja 18,17. Toiseksi sijoittunut Nico Oksanen pukkasi myös ennätyksensä 18,27 eli 23 senttiä pidemmälle kuin viime kesänä.

Anssi Mäkisen valmennukseen syksyllä siirtynyt Korkeasalo ei osannut tarkkaan sanoa, mikä ennätystyönnössä osui paremmin kohdalleen kuin muissa.

– Kaikki työnnöt tuntuivat ja jopa näyttivät teknisesti videolta samanlaisilta, mutta aistin kyllä heti, että pidemmälle meni. Varmasti siinä jotkin asennot olivat parempia.

Seuraavan kerran Korkeasalo kilpailee puolentoista viikon päästä Pohjoismaiden hallimestaruusmittelöissä Ruotsin Karlstadissa. Seuraavana viikonloppuna ovat vuorossa SM-hallit Helsingissä ja maaliskuun toisena pyhänseutuna Euroopan talviheittocup Portugalin Leiriassa.

– Olen saanut olla terveenä koko talven, ja Anssin valmennukseen hakeutuminen on osoittautunut oikeaksi ratkaisuksi, Korkeasalo sanoi.

Istanbulin EM-hallikilpailuihin ei suomalaisia kuulamiehiä lähde, sillä Euroopan yleisurheiluliiton asettama tulosraja on 21,20.
Kesäisiin Budapestiin MM-kilpailuihin se on vielä 20 senttiä sitäkin kovempi. Maajoukkuetehtäviä on kuitenkin tarjolla jo juhannuksena EM-joukkuekilpailuissa Puolan Chorzowissa.

Lento ponnisti 602

Siivikkalalainen Nea Lento hyppäsi Helsingin kansallisissa hallikilpailuissa pituuden kolmoseksi tuloksella 602 eli jäi talven avauskilpailunsa tuloksesta 7 senttiä.

Teivo Stayersin Joonas Kuisma juoksi 1 500 metrin ennätyksellään 4.21,52 eränsä kolmanneksi.

Kurulainen Miro Mäkinen ankkuroi Turussa Tampereen Pyrinnön 4×170 metrin viestivoittoon ja pinkoi Porissa 200 metrin kolmoseksi kauden parhaallaan 23,32. Kuusikymppinen ei onnistunut yhtä hyvin, sillä alkueristä ei ollut asiaa finaaliin ajalla 7,58.