Ylöjärven Ryhdin Eevi-Inkeri Tossavainen sivakoi upeasti MM-kultaa Kanadassa – ”Halusin uskoa koko päivän siihen”

Ylöjärveläinen Eevi-Inkeri Tossavainen voitti hiihdon nuorten MM-kilpailut avanneen naisten sprintin Kanadan Whistlerissä.

Alle 20-vuotiaiden sprintit kilpailtiin perinteisellä hiihtotavalla. Tossavainen oli nopein jo karsinnassa, jossa hän hiihti ajan 3.11,14 ja jätti seuraavaksi nopeimman Italian Nadine Laurentin 2,33 sekunnin päähän. Toinen ylöjärveläinen MM-edustaja Elsa Torvinen oli karsinnan 20:s.

Eevi-Inkeri Tossavainen on ollut koko kauden loistavassa vireessä. (Arkistokuva: @lorucreative, @vuokattisport)

Erävaiheissa Tossavainen tykitti vastustamattomasti jatkoon ja aina finaaliin saakka. Loppurutistuksessa Tossavainen taisteli voiton 0,14 sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Norjan Milla Grosberghaugen Andreasseniin. Pronssia otti Rutosi Lisa Eriksson.

– Päivä sujui hyvin ja aika tasavahvasti. Jokaiseen hiihtoon käytin samaa taktiikkaa. Olen tyytyväinen, että pystyin koko päivän säilyttää saman tason ja vähän jopa kiristämään sitä omaa vauhtia. Ja olen kyllä tosi tyytyväinen siihen, että voitto tuli tänään. Huolto teki tosi hyvää työtä. Tavoitteena tähän kisaan oli ehdottomasti mitali ja voitto päällimmäisenä mielessä. Halusin uskoa koko päivän siihen, että se voitto on mahdollista ottaa, Tossavainen iloitsi.

Elsa Torvinen tippui puolivälierävaiheessa ja oli lopputuloksissa sijalla 15. Suomen muut edustajat Fanny Kukonlehto oli 20:s ja Pinja Aaltonen 36:s.

Tossavainen ja Torvinen ovat seuraavan kerran kilpaladulla maanantaina, jolloin hiihdetään alle 20-vuotiaiden naisten 20 kilometriä perinteisellä hiihtotavalla ja yhteislähtönä.

Lue myös:

Ylöjärveläishiihtäjät kiittelevät Tampereen SM-kisojen tunnelmaa – Torvinen ja Tossavainen jo matkalla MM-kisoihin Kanadaan

Ryhdin naiset trillerihiihdon kakkoseksi – Elsa Torvinen ja Eevi-Inkeri Tossavainen hirmuvireessä Tampereen SM-hiihdoissa