Niemisen valmennettavat ravasivat peräti kolme voittoa – Qiulius On Stage ja American Cooper vahvoja Teivo SnowCup -karsinnoissa

Teivon raviradalla tähtenä tuikki Markku Nieminen, jonka valmennettavat ravasivat peräti kolme voittoa. Niemisen tallin menestysnimet olivat Qiulius On Stage, American Cooper ja Like Di Serafino.

Kahta jälkimmäistä narutellut Ari Moilanen oli ohjastajista illan ainoa tuplavoittaja. Muut Toto5-kohteet menivät Pastorin ja Pate Pollean nimiin. Toto5-kohteiden ulkopuolella voittoihin ravasivat Veera Hag, Iago Vici, Stonecapes Victor ja Lake’s Elmer.

Veera Hag jyräsi kärkeen

Ravi-ilta käynnistyi Veera Hagin voitolla. Kyösti Hagertin ajokki laukkasi lähtösuoralla ja eteni jatkossa neljänneksi ulos. Etusuoralla Veera Hag pääsi kolmanneksi ulos ja lähtösuoran päässä se oli toisena ulkona. Viimeisellä takasuoralla tamma sai kirimerkin ja eteni loppukaarteessa johtavan rinnalle, mistä jyräsi maalisuoralla 32-lopetuksessa niukkaan, mutta hallittuun voittoon. Ykkössija oli ennätystuloksensa 33,0ke noteeranneelle Kyösti Hagertin valmennettavalle uran kolmas.

Iago Vici kiri vahvasti

Toisessa lähdössä paras oli Hannu Korven ohjastama ja valmentama Iago Vici. Ruuna taittoi taivalta toisena ulkona, mistä sai kirimerkin viimeisellä takasuoralla ja marssi loppukaarteessa kärkeen. Jatkossa ranskalaisruuna hyvästeli vastustajansa ja oli 16-lopetuksessa täysin ylivoimainen. Voitto oli viisivuotiaalle uran toinen.

Stonecapes Victor irtosi selvään voittoon

Kolmannessa lähdössä paras oli Emma Väreen ohjastama ja valmentama Stonecapes Victor. Ruuna juoksi kolmantena ulkona, mistä iski viimeisen takasuoran alussa kiriin ja eteni loppukaarteessa johtavan rinnalle. Maalisuoralla Stonecapes Victor irtosi tyylikkään esityksen päätteeksi selvään voittoon. Kärkisija oli lupaavalle aloittelijalle uran neljäs.

Qiulius On Stage ylivoimainen voittaja

Toto5-avauksessa, Teivo SnowCup-karsinnassa paras oli Jukka Torvisen ajama Qiulius On Stage. Ruuna menetti alussa keulapaikan, mutta nousi ensimmäisellä takasuoralla toiselle radalle ja eteni 10,5-avauksessa kärkeen. Jatkossa Qiulius On Stage sai rauhoittaa tahtia ja oli lopulta 14-lopetuksessa ylivoimainen voittaja. Markku Nieminen vastaa uransa seitsemännen voiton ottaneen ruunan valmennuksesta.

Pastori hallitsi tapahtumia keulasta

Toisessa Toto5-kohteessa voittoon ravasi Esa Holopaisen ajama Pastori. Ruuna eteni ensimmäisellä takasuoralla kärkeen ja kellotti väliajoin 39,5 – 36,0 – 34,0. Maalisuoralla 29,5-lopetuksessa Pastori hallitsi tapahtumia varsin vaivattomaan tyyliin ja otti uransa viidennen voiton. Pastron treenauksesta vastaa Sauli Lähdeniemi.

Like Di Serafino terävin kirivaiheessa

Toto5-kolmosessa paras oli Ari Moilasen ajama Like Di Serafino. Tamma juoksi toisena ulkona, mistä sai viimeisellä takasuoralla kirimerkin ja eteni loppukaarteessa johtavan rinnalle. Maalisuoralla 14-lopetuksessa Like Di Serafino jyräsi kärkeen ja piti lopussa ulkopuolella haastetta heittäneen vastustajan varmasti kurissa. Like Di Serafinon valmennuksesta vastaa Markku Nieminen, jolla ykkössija oli illan toinen.

Pate Pollea kierteli kärkeen

Toto5-pelin neljäs kohde Jarmo Saarelan ja Pate Pollean nimiin. Ruuna taittoi taivalta kolmantena ulkona, mistä hyökkäsi viimeisellä takasuoralla kolmannen kiertoon. Maalisuoralla Pate Pollea jyräsi voittomatsiin keulassa ravanneen Villivekon kanssa ja ohitti tämän juuri maalin kohdalla. Täysosuma oli Martti Hämäläisen valmennettavalle uran 15:s. Kuluva kausi on alkanut komeasti kahdella voitolla.

American Cooper toi Niemisen talliin illan kolmannen täysosuman

Kahdeksannen koitoksen, Toto5-päätöksen vei nimiinsä Ari Moilasen ajama American Cooper. Tämä kisa oli myös SnowCupin toinen karsintakoitos. Ruuna tykitti ensimmäisellä takasuoralla 12,5-avauksessa kärkeen ja rauhoitti jatkossa tahtia, kellottaen täyden tonnin 14,5-lukemiin. Kolmannen puolikkaan American Cooper veti 19-vauhtia ja oli lopulta 12-lopetuksessa täysin murskaava. Voitto oli lupaavalle aloittelijalle uran kuudes. Ohjastaja Ari Moilaselle täysosuma oli illan toinen, valmentaja Markku Niemiselle jo kolmas.

Lake’s Elmer häikäisi kirivaiheessa

Yhdeksännessä lähdössä paras oli Hannu Torvisen ajama Lake’s Elmer. Ruuna hyökkäsi etukaarteessa 5. ulkoa ja marssi vahvan kirin päätteeksi maalisuoralla kärkeen. Voittomarginaali repesi lopulta varsin selväksi, hieno kiri! Voitto oli Joni-Petteri Irrin valmennettavalle toinen putkeen.

Teivo SnowCup sai hyvän vastaanoton kahden ensimmäisen karsinnan perusteella. Kaksi karsintaa ajettiin siis nyt tiistaina ja kolmas karsinta on viikon päästä 24. tammikuuta. Finaali ajetaan 6. helmikuuta 3 500 euron ykköspalkinnolla. Jokaisesta karsinnasta etenee viisi parasta finaaliin. Finaali ajetaan 15 hevosen autolähtönä.

HARRI HAAVISTO