Ylöjärven nuorilla yleisurheilijoilla lupaava alku hallikaudelle

Tampereen Pyrinnön ylöjärveläiset yleisurheilijanuoret aloittelivat hallikauttaan viime viikolla Pirkkahallissa varsin hyvin tuloksin.

Muhkeimpaan ennätysparannukseen ylsi 17-vuotias Elias Sireni, joka pinkaisi lauantain Hippohalleissa 60 metrillä ajan 7,21. Sillä lähti hänen viime talven parhaasta noteerauksestaan peräti 11 sadasosasekuntia. Elias sijoittui kakkoseksi erässä, jossa Ikaalisten Urheilijoiden ylöjärveläinen Mikko Mäkipää oli viides ajalla 7,35 ja Pyrinnön kurulainen Miro Mäkinen kuudes 7,39:llä. Eelis Harjunmaa sijoittui eränsä seitsemänneksi ajalla 7,82.

Iida Kujanpää, 17, alitti 84 sentin korkuisissa 60 metrin aidoissa ensimmäisen kerran yhdeksän sekunnin rajan. Kahdesta juoksusta ensimmäinen toi naisten sarjan kuutossijan aikuisten SM-hallirajan rikkoneilla lukemilla 8,91 ja toinen juoksu saman sijoituksen 8,96:lla. Pituutta Kujanpää ponnisti ainoalla onnistuneella hypyllään 515 päätyen jälleen kuudenneksi.

Ylöjärven Urheilijoista Pyrintöön vaihtanut Emmi Sairanen juoksi 15-vuotiaiden 60 metrillä eränsä kolmanneksi ajalla 9,32 ja 1 000 metrillä samalle sijalle viivyttyään 3.48,70.

Pari viime vuotta jalkavaivojen ja sitä myötä tekniikan kanssa tuskaillut Nea Lento ponkaisi pituutta erittäin lupaavasti 609, jonka lisäksi hän ponnisti myös 605 ja 602 Tampereen valmennuskeskuksen kilpailussa. Tätä edellisen kerran Lento oli ylittänyt kuuden metrin rajan elokuussa 2021.