Tossavainen ja Torvinen valittiin nuorten MM-joukkueeseen – Ryhdin 8-vuotiaat pojat nappasivat piirinmestaruuden

Eevi-Inkeri Tossavainen ja Elsa Torvinen pääsevät edustamaan Suomea MM-kisoissa Kanadan Whistlerissä  27.1.-5.2. alle 20-vuotiaiden sarjoissa. Hämeen viestipäivässä Ryhdin joukkueet nousivat viidesti palkintokorokkeelle.

Hämeenlinnassa miteltiin lauantaina vapaalla hiihtotyylillä seurojen paremmuudesta. Keli oli märkä, mutta ladut Ahveniston moottoriradalla olivat olosuhteisiin nähden hyvässä kunnossa. Hämeen viestipäivään Ryhti oli ilmoittanut kahdeksan joukkuetta ja oli hyvin edustettuna myös kaikkein nuorimpien sarjoissa.

M8-sarjan piirinmestarit Ryhdin Alvar Similä (vas.), Oiva Laine ja Eeli Petäjämäki ennen kisasuoritusta. (Kuva: Mikko Petäjämäki)

Voitokkaan 8-vuotiaiden poikien joukkueen muodostivat ensimmäisenä vaihtoon avausosuudelta hiihtänyt Eeli Petäjämäki, kakkososuudella vahvaa työtä tehnyt Oiva Laine ja upean ankkuriosuuden hiihtänyt Alvar Similä. Kisamatkana kullakin oli yksi kilometri vapaalla hiihtotyylillä. Voitto irtosi 17.27,0 minuutissa, miltei kolmen minuutin marginaalilla.

Piirinmestaruushopealle hiihtivät Ryhdin 10-vuotiaiden ja 16-vuotiaiden poikien joukkueet. Kisamatkana 10-vuotiailla oli kaksi kilometriä kolme kertaa, ja kamppailu kärkisijasta oli tiukka. Joukkueessa hiihtivät avausosuudella hurjaa kyytiä viilettänyt Urho Hankaniemi, kakkososuudella kovaa vauhtia pitänyt Teemu Pirttijoki ja ankkuriosuudella mainiosti taistellut Eevert Similä. Viesti taittui 26.40,0 minuutissa. Voittajajoukkue Hämeenlinnan Hiihtoseura kellotti ajan 25.06,0.

Ryhdin värejä 10-vuotiaissa kantoivat ansiokkaasti Teemu Pirttijoki, Urho Hankaniemi ja Eevert Similä. (Kuva: Aku Hankaniemi)

16-vuotiailla pojilla oli kierrettävänään viiden kilometrin rata kolme kertaa. Ryhdin joukkue Konsta Karhuniemi, Eino Kärkimaa ja Jaakko Leinonen teki tasaisen suorituksen ja hiihti ajassa 48.47,9 hopealle. HS-viestin voitti Hämeenlinnan Hiihtoseura tuloksella 45.11,6.

Pronssimitalit piirinmestaruuskisoista saivat Ryhdin 8-vuotiaiden ja 16-vuotiaiden tyttöjen joukkueet. Ryhdin 8-vuotiaiden joukkue Kerttu Ranta, Anni Tyrkkö ja Klara Kolari pääsi maistamaan viestihiihdon tunnelmaa sivakoidessaan kilpavauhtia kilometrin pituisen radan. Ryhdin joukkue käytti matkaan yhteensä 23.24,0 minuuttia. Sarjan voittoon hiihti Kangasalan Kisa 20.37,0 minuutissa.

Ryhdin 16-vuotiaiden joukkue Konsta Karhuniemi, Jaakko Leinonen ja Eino Kärkimaa Ahvenistolla Hämeen viestipäivänä. (Kuva: Tuomas Koskela)

Myös 16-vuotiaat taistelivat hienosti kolme kertaa kolmen kilometrin viestiosuuksillaan. Ryhdin joukkue Helmi Koskela, Vilma Pyhtilä ja Miina Palonen hiihti pronssille 31.01,4 minuutissa. HS-viestin voiton vei Tampereen Pyrintö 28.18,7 minuutissa.

12-vuotiaiden sarjassa kolme kertaa kolmen kilometrin mittelössä Ryhdin joukkue Kiira Suhonen, Vilja Laine ja Vivian Lahti sivakoivat 40.57,1 minuutissa kuudenneksi. Tämän sarjan voitti Kangasalan Kisa ajalla 34.06,2.

Ryhdin 16-vuotiaiden joukkuessa hiihtivät Vilma Pyhtilä (vas.), Miina Palonen ja Helmi Koskela. (Kuva: Tuomas Koskela)

Ryhdin 12-vuotiaiden poikien joukkue joutui sairastumisen vuoksi jättämään kisan väliin ja Ryhdin 10-vuotiaiden tyttöjen joukkue hiihti kisan ulkopuolella. Kerttu Ranta urakoi myös tässä sarjassa, koska joukkueeseen nimetty hiihtäjä ei pystynyt osallistumaan. Kilpailun ulkopuolella kisaaminen ei kuitenkaan vähentänyt menohaluja, ja Miina Pyhtilä toi 10-vuotiaissa joukkueensa avausosuudelta ensimmäisenä vaihtoon. Kolme kertaa kahden kilometrin matkan joukkue Pyhtilä, Ranta ja Iida Vuorela hiihti matkan 31.36,0 minuutissa. Kisan voitti Oriveden Ponnistus tuloksella 26.31,0.

Ryhdin N8-sarjan hiihtäjät Anni Tyrkkö (vas.), Klara Kolari ja Kerttu Ranta toivat Ryhdin joukkueen maaliin hienosti kolmantena. Tytöt olivat silminnähden tyytyväisiä omaan hiihtosuoritukseensa. (Kuva: Mikko Petäjämäki)

Lauantaina Ryhdin värejä nähtiin myös Kuhmossa Sammontaontahiihdoissa, jossa Emmi Henriksson otti 18-vuotiaiden vapaan kympillä kakkossijan tuloksella 29.50,7. Kisan voitti Espoon Hiihtoseuran Silva Kemppi tuloksella 28.33,6.

Vöyrin kisoissa Ryhdin Reea Hiitelä nappasi nelossijan 14-vuotiaiden kolmen kilometrin perinteisen hiihtotyylin kisassa tuloksella 10.07,85. Kisan voitti Anni Rohila Rasti-Lukosta 8.57,31 minuutissa.

Energiset viestinviejät. Ylöjärven Ryhdin 8- ja 10-vuotiaiden joukkueissa hiihtäneiden tunnelmat Ahvenistolla Hämeen viestipäivän palkintojenjaon jälkeen. (Kuva: Kalle Laine)

Vöyrillä kisasi myös Tino Stenman, joka sunnuntain vapaan hiihtotyylin kympillä oli 11:s tuloksella 24.47,48. Kisan voitti Emil Liekari Vuokatti Ski Team Kainuusta 23.22,39 minuutissa. Lauantaina perinteisen hiihtotyylin kisassa 3,25 kilometrin rata kierrettiin viisi kertaa miesten yleisessä sarjassa. Stenman oli 18:s tuloksella 44.56,21. Tämänkin kisan voiton vei niin ikään Liekari ajassa 40.18,31.

Ensi viikonloppuna Kaupissa järjestetään SM-kisat, jossa Ryhdiltä on mukana hiihtäjiä kaikkina kolmena päivänä.