Ryhdin Torvinen ja Tossavainen voittovauhdissa – ”Ladulla olosuhde oli teknisesti melko haastava”

Vuodenvaihteessa kisattiin Pyhäjärvellä Honkavuoren hiihdot, jotka olivat sekä nuorten SM-esikisat että viimeiset katsastus- ja tarkkailukilpailut kauden arvokilpailuihin. Lisäksi kisat kuuluvat U18- ja St1 -cupiin, jossa Ryhdin Eevi-Inkeri Tossavaisella ja Elsa Torvisella on kaksoisjohto viiden osakilpailun jälkeen.

Lauantaina hiihdettiin perinteisen kymppi, jonka 20-vuotiaissa voitti Ryhdin Elsa Torvinen. Ensimmäisen 3,3 kilometrin kierroksen jälkeen Torvinen oli toisena 3,2 sekuntia Kalajoen Junkkareiden Iida Vuolletin perässä, mutta seuraavalla kierroksella hän jo johti kisaa 12,4 sekunnilla. Voittotulos 31.16,0 oli 19,1 sekuntia parempi kuin toiseksi tulleen Tampereen Pyrinnön Fanny Kukonlehdon.

Ryhdin Eevi-Inkeri Tossavaisella ja Elsa Torvisella on kaksoisjohto St1 -cupissa viiden osakilpailun jälkeen. (Kuva: Jenni Torvinen)

Ryhdin Emmi Henriksson hiihti 18-vuotiaiden kympillä kahdeksanneksi ajassa 34.07,4. Sarjan voitti Limingan Niittomiehien Nelli-Lotta Karppelin tuloksella 32.58,8.

Miesten yleisessä sarjassa Ryhdin Topias Torvinen sivakoi kympin kisan mainiosti 28.51,6 minuutissa ja sijoittui 18:nneksi. Sarjan voitti Joni Mäki Pohti Ski Teamista tuloksella 25.40,1.

Ryhdin Elsa Torvisen määrätietoista etenemistä pertsan kympin voittoon Honkavuorella. (Kuva: Jenni Torvinen)

Sunnuntaina kisattiin vapaalla hiihtotyylillä, ja Ryhdistä mukana oli myös Eevi-Inkeri Tossavainen. Tossavainen ja Torvinen jatkoivat vahvoja otteitaan 20-vuotiaiden naisten kympillä.

– Ladulla olosuhde oli teknisesti melko haastava, kun laskut radalla olivat jyrkkiä ja mutkaisia ja latu oli melko jäinen. Itse pidin kuitenkin tuollaisesta nopeatempoisesta radasta, Tossavainen kommentoi.

Hänen hurja voittoaikansa oli 26.03,8. Elsa Torvinen hiihti kisassa toiseksi 26.35,1 minuutissa. Kolmanneksi tullut Fanny Kukonlehto hävisi Tossavaiselle yli minuutin.

– Ensimmäisellä kierroksella pidin hyvää vauhtia, minkä jälkeen vauhti hieman tasoittui ja sainkin vetää Elsaa ja Fannya mukanani maaliin asti. Kilpailu sujui hyvin siihen nähden, että takana on kohtuullisen kova harjoitusviikko, joka jo hieman painoi kropassa, Tossavainen lisäsi.

Ryhdin Emmi Henrikssonin vauhtia Honkavuoren hiihdoissa. (Kuva: Jenni Torvinen)

Myös Elsa Torvinen kommentoi Honkavuoren hiihtoja:

– Hiihto sujui hyvin molempina päivinä. Vauhdinjako oli ihan hyvä.

18-vuotiailla kisamatkana oli yksi viiden kilometrin kierros. Ryhdin Emmi Henriksson oli seitsemäs tuloksella 14.00,9. Kisan voitti edellispäivän tapaan Nelli-Lotta Karppelin, jonka aika oli 13.17,4.

– Vaikea viikonloppu, kelit ja maastot eivät päästäneet helpolla. Itseltä ei ollut mikään paras kisaviikonloppu, mutta jatketaan hommia ja seuraavissa kisoissa on toivottavasti parempaa kulkua, Emmi Henriksson kommentoi hiihtojaan.

Ryhdin Topias Torvinen Pyhäjärvellä, helmikuun nuorten SM-kisojen esikisoissa Honkavuoren hiihdoissa. (Kuva: Mika Torvinen)

Vuoden ensimmäisenä päivänä Ryhdin Topias Torvinen oli miesten yleisen sarjan kympillä 15:s tuloksella 26.03,3. Kisan voitti Joel Ikonen Pohti Ski Teamista 22.31,7 minuutissa.

– Lauantaina ihan hyvä hiihto, mutta sunnuntaina kisa meni hiihtelyksi rankan reeniviikon päälle, Topias Torvinen totesi vuodenvaihteen kisoistaan.

Ryhti järjesti vuoden viimeisenä päivänä myös Ylläksen suklaahiihdot, jossa tänä vuonna oli 18 osallistujaa – mukana hiihti myös eräs olympiamitalisti.

Ryhdin Ylläksen suklaahiihdoissa tyyli oli vapaa, lähtö- ja maalialue Isomettän nousun päällä ja palkinnot makeita. (Kuva: Tuomas Koskela)