Kurulaisoppilaat pääsevät väistötiloihin pian – Alakoululaiset aloittavat Parkkuussa loppiaisen jälkeen, mikäli remontti valmistuu

Kaupungin kasvatus- ja opetuslautakunta linjasi tiistain kokouksessaan teknisen lautakunnan esityksen mukaisesti, että kaikki opetus Kurun Yhtenäiskoulusta siirretään väistötiloihin rakennuksen vakavien sisäilmaongelmien vuoksi.
Kurussa vuosiluokkien 1-9 oppilaita noin 180. Uusi koulu on tarkoitus rakentaa vanhan viereen ja vanha purkaa.(Kuva: Sanna Hillberg)

Päätöksen mukaisesti yläkoulun luokat 7-9 siirtyvät Tredun tiloihin Kurun Metsäoppilaitokselle. Alakoululaiset taas siirtyvät opiskelemaan Parkkuun vanhaan kouluun, jonne tehdään muutostöitä ennen oppilaiden saapumista. Kaupunki vuokraa tilat sekä Tredusta että Parkkuusta.

Ylöjärven kaupungin mukaan tavoitteena on, että kaikki Kurun Yhtenäiskoulun oppilaat pääsevät aloittamaan väistötiloissa kevätlukukautensa joululomien jälkeen. Parkkuun koulun muutostyöt pyritään saamaan valmiiksi loppiaiseen mennessä.

Lue myös: Kaikki kurulaisoppilaat väistötiloihin – Homekoulu jätetään kylmäksi: ”Paine on ollut niin kova, että se on varmasti edesauttanut asioiden etenemistä”

Väistötilat ovat lähtökohtaisesti käytössä siihen saakka, kunnes Kurun Yhtenäiskoulun uusi koulurakennus on valmis.

Kurun Yhtenäiskoulun alueelta koulukäyttöön jäävät ainoastaan ns. pajarakennus sekä urheilutalo. Koulun keittiö jatkaa toimintaansa ainakin kesään 2023 saakka.

Kaupunginvaltuusto päätti marraskuun talousarviokokouksessaan, että Kuruun rakennetaan uusi yhtenäiskoulu vuosina 2024-2025. Hanke on suuruudeltaan 7,7 miljoonaa euroa.

Lue myös:

Sisäilmaongelmien kanssa kamppailevan koulun oppilaiden vanhemmat ihmettelevät kankeaa byrokratiaa ja ristiriitaista tiedotusta: – ”Terveyttä ei voi rahalla mitata, nyt on kylän lapsista kysymys”

Kurun Yhtenäiskoululle etsitään kuumeisesti väistötiloja – ”Jos yksikin lapsi koulun takia sairastuu, se on mielestäni liikaa”

Mikä on Ylöjärven kaupungissa terveyden hinta? Kurun Yhtenäiskoulun lapsille ja henkilökunnalle tulisi taata terve oppimisympäristö

Kurun Yhtenäiskoulussa huolestuttavaa oireilua: nenäverenvuotoa, migreeniä, hengitystieinfektioita – Jo kaksi opettajaa joutunut lopettamaan työt sisäilmaongelmien takia