Emmi Henrikssonille sprinttivoitto Imatralta – Tino Stenman nähtiin ensi kertaa kisaladulla

Ylöjärven Ryhdin hiihtäjät olivat viikonloppuna kilpaladuilla niin Imatran FIS-kisoissa, Kontiolahdella kuin Lempäälässäkin. Myös Tino Stenman aloitti kisakautensa.

Ryhdin Emmi Henriksson hiihti 18-vuotiaiden sarjassa Imatran kylpylähiihtojen sprinttikarsinnan kakkosajan 3.21,49. Vapaan hiihtotavan sprinttirata oli 1,4 kilometriä pitkä, ja kärkiajan 3.18,37 kellotti aika-ajossa Ella Noora Haapalehto Lempäälän Kisasta.

Ryhdin Emmi Henriksson hiihti Imatran FIS-kisoissa sprinttivoittoon. Tämä kuva tosin on Taivalkosken Suomen Cupista marraskuulta. (Kuva: Jenni Torvinen)

Myös FIS-sprintin erähiihdot Henriksson hiihti vahvasti ja oli alkuerän nopein ja välierän toiseksi nopein. Finaalissa Henrikssonin kantti kesti ja hän hiihti kultaa 3.17,98 kierrosajalla. Haapalehto jäi voittajasta 0,32 sekuntia.

Miesten yleisessä sarjassa kisakautensa avasi Tino Stenman, joka oli karsinnan 17:s ajalla 2.47,54. Nopeimman 1,4 kilometrin kierroksen karsinnoissa hiihti Äänekosken Huiman Verneri Poikonen 2.37,75 minuutissa. Stenman oli alkueränsä viides ja koko kisan 22:nen. Kisan voitti Verneri Suhonen Hollolan Urheilijat 46:sta.

– Lauantain sprintti jäi lyhyeen karsiutuessani jo alkuerässä. Loput erävaiheet tein yksikseni sitten verryttelyladulla ja pari ylimääräistä vielä päälle pikku rangaistuksena itselle, Stenman paljasti.

Hiihtäjä valotti viimeaikaisia kuulumisiaan: – Harjoituskausi on ollut vaiherikas, ja kaasujalkaa on joutunut vähän turhan usein kesän ja syksyn aikana hölläämään. Koronan sairastaminen kesällä ja jalkavaivat ovat sekoittaneet pakkaa.

– Viikonlopun tavoitteena oli tsekata kunto, saada ehyet ja nousujohteiset suoritukset ja siinä myös osittain onnistuttiin, kommentoi Tino Stenman Imatran FIS-kisojen pertsan kympin jälkeen. (Kuva: Aki Stenman)

– Kisakauden aloitus viivästyi vasta tähän joulukuun puolivälin viikonloppuun kilpailukunnon laahatessa perässä vielä loppusyksystä ja alkutalvesta. Ajattelin priorisoida hyvää perusharjoittelua alkutalven kilpailujen sijasta, ja se päätös todennäköisesti osoittautuu oikeaksi talven edetessä, Tino Stenman pohti.

Katajan kansallisissa Kontiolahden ampumahiihtostadionilla kisasi lauantaina Ryhdin Elsa Torvinen, joka sijoittui toiseksi naisten yleisen sarjan 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa tuloksella 30.38,3. Fanny Kukonlehto Tampereen Pyrinnöstä vei voiton 7,4 sekunnilla.

– Kisa oli onnistunut ja tasainen suoritus. Oli kiva kisata vähän pidemmän treenijakson jälkeen, Elsa Torvinen valotti Kontiolahden rankoilla ladulla hiihdettyä kilpailua.

Imatralla hiihdettiin sunnuntaina perinteisen kymppi. Emmi Henriksson hiihti kärkikolmikkoon 18-vuotiaissa tuloksella 30.08,5. Kisan voitti Ella Noora Haapalehto ajalla 29.44,6.

– Kokonaisuudessaan hyvin onnistunut viikonloppu ja ensimmäinen kunnon kisaviikonloppu tähän kauteen. Saa kyllä hyvin mielin jatkaa, Emmi Henriksson summasi.

Miesten yleisen sarjan kympin voittoon hiihti Juuso Tossavainen Kuusamon Erä-Veikoista 23.24,6 minuutissa. Ryhdin Stenman oli FIS-kisan 21. tuloksella 24.51,2.

– Sunnuntain perinteisen kymppi sujui nousujohteisesti maaliin asti, ja siitä saatiin mitattua tämän hetken kunto ladulle. Summasummarum, vaikkakin sijoitukset nyt olikin aika kehnot, sain hyviä signaaleja viikonlopun kilpailuista ja luottoa siihen, että meno paranee varmasti talven edetessä ja kisojen myötä, Stenman totesi.

Ryhdin Miina Palonen avasi kisakautensa Hakkarissa viime sunnuntaina. (Kuva: Minna Palonen)

Pirkanmaalla Ryhdin värejä näkyi Hakkarissa, jossa ensilumenhiihdoissa Topias Torvinen hiihti miesten yleisen sarjan kahdeksan kilometrin vapaan hiihtotyylin kisassa seitsemänneksi ajalla 21.12,2. Kisan voitti Waltteri Vinkanharju Tampereen Yrityksestä tuloksella 18.32,2. Torvinen kommentoi, ettei ole tänä talvena vielä hiihtänyt noin pehmeällä pohjalla vaan liukkaammilla laduilla.

Ryhdin Miina Palonen hiihti Lempäälässä 16-vuotiaiden neljän kilometrin vapaan kisassa yhdeksänneksi 13.57,2 minuutissa. Sarjan voitti Emilia Helmi Tampereen Pyrinnöstä tuloksella 11.73,3.

Oivangissa puolestaan kisattiin legendaarinen leiriviesti, kun Ylöjärven Ryhdin hiihtokoululaiset huoltajineen kamppailivat ensilumenleirin huipennuksessa eri tiimien paremmuudesta. Tänä vuonna Peltoset päihitti Lampiset 1,6 sekunnilla.