Tossavainen upeasti pisteille maailmancupin debyytissään Rukalla

Ylöjärven Ryhdin Eevi-Inkeri Tossavainen hiihti ensimmäiset maailmancup-starttinsa viikonloppuna Rukalla, jossa hän edusti Suomea distanssikisoissa perinteisen 10 kilometrillä ja 20 kilometrin takaa-ajossa vapaalla hiihtotavalla.
Maailmancupin ensikertalainen, Eevi-Inkeri Tossavainen, taistelemassa pertsan kympillä Rukalla. (Kuva: Vitifilms, Luukas Mäkelä)

Tossavainen aloitti 10 kilometrin perinteisen kisan vauhdikkaasti ja oli 1,1 kilometrin väliajoissa jopa kymmenes, vain 9,3 sekuntia Frida Karlssonia perässä. Nopeatahtisen kisan voittoon hiihti kuitenkin Ruotsin Ebba Andersson ajassa 24.49,6. Paras suomalainen, Krista Pärmäkoski, oli viides ja jäi voittajasta 18,3 sekuntia. Eevi-Inkeri Tossavainen, maailmancupin ensikertalainen, ylitti maaliviivan ajassa 27.03,1 ja sijoittui kisan 42:seksi.

– Kisa oli tähänastisen urani paras distanssikilpailu, ja olenkin ylpeä, että Rukan kovassa maastossa ja maailmancup-debyytissäni pystyin siihen, analysoi Tossavainen. (Kuva: Vitifilms, Luukas Mäkelä)

– Pertsan kisassa oli aineksia erittäin hyvään sijoitukseen, mutta oma taktiikka hieman petti ja lähdin ensimmäiseen nousuun hiukan liian kovaa kotiyleisön hurjan kannustuksen siivittämänä. Kisa oli kuitenkin tähänastisen urani paras distanssikilpailu, ja olenkin ylpeä, että Rukan kovassa maastossa pystyin siihen, Tossavainen kommentoi.

– Kokemuksena Rukan kisat oli erittäin hieno, sillä yleisöä ja kannustusta oli erittäin paljon ja koko ajan, kertoi Tossavainen. (Kuva: Vitifilms, Luukas Mäkelä)

Sunnuntain 20 kilometrin takaa-ajoon Tossavainen pääsi lähtemään 2.13,5 minuuttia kärjen perässä, edellisen päivän tuloksensa perusteella. Ruotsalaisylivoima jatkui myös takaa-ajossa, mutta nyt voiton vei Frida Karlsson tuloksella 49.55,3. Pärmäkoski oli jälleen paras suomalainen mutta joutui taipumaan sijalle yhdeksän, 1.14,5 minuuttia kärjestä. Eevi-Inkeri Tossavainen oli kuuden kierroksen takaa-ajokisan 40:s tuloksella 57.40,4.

– Tunnelma oli todella hyvä, ja se teki kilpailemisesta unohtumattoman kokemuksen, mainitsi Tossavainen. (Kuva: Vitifilms, Luukas Mäkelä)

– Vapaan takaa-ajo oli melko haastava, sillä kilpailussa oli yksin erittäin vaikea saada edellä menevää letkaa kiinni, mutta porukka, jossa loppujen lopuksi päädyin hiihtämään, hiihti vähän liian hiljaa, ja viimeisillä kierroksilla meidän hiihto olikin aikamoista kyttäilyä ja passailua loppukiriä varten. Kokonaisuudessaan maailmancup-debyyttini oli onnistunut, sillä pystyin kilpailemaan omalla normaalitasollani, kuvaili Tossavainen.

Paitsi rutkasti kansainvälistä kisakokemusta Eevi-Inkeri Tossavainen keräsi komeat 20 pistettä ensimmäisenä maailmancupviikonloppunaan.

– Kokonaisuudessaan maailmancup-debyyttini oli onnistunut, sillä pystyin kilpailemaan omalla normaalitasollani, totesi Eevi-Inkeri Tossavainen. (Kuva: Vitifilms, Luukas Mäkelä)
– Uskon, että juuri nämä Rukan kisat on paras paikka aloittaa maailmancup-ura, paljasti Eevi-Inkeri Tossavainen kisaviikonlopun jälkeen. (Kuva: Vitifilms, Luukas Mäkelä)