Kulttuuripankki tuo näkyviin kulttuurin- ja taiteentekijät ja heidän palvelunsa

Verkossa avautuu marraskuun viimeisenä päivänä uusi maksuton palvelu, joka kokoaa yhteen Pirkanmaan paikalliset kulttuurin- ja taiteentekijät.

Osoitteessa kulttuuripankki.fi toimivaan palveluun voivat rekisteröityä pirkanmaalaiset ammattimaisesti toimivat taiteilijat, tuottajat, kulttuuri- ja taideyhteisöt sekä taidelaitokset.

Kulttuuripankki auttaa etenkin kulttuurpalveluiden tilaajia, kuten kuntia, hyvinvointialueita, yrityksiä tai yksityishenkilöitä.

Pirkanmaan kulttuuripankki-verkkopalvelu on kehitetty osana Pirkanmaan kulttuurin alueellista kehittämistehtävää, Kulttuuri ja taide virtaa -projektia. Kehittämistehtävän toteutuksesta vastaa Tampereen kaupunki yhteistyössä 14 Pirkanmaan kunnan kanssa, jotka ovat Ylöjärvi, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Sastamala, Valkeakoski ja Vesilahti.

Verkkopalvelun kehittämisessä on tehty yhteistyötä TAMK:n Tuottajapankki-projektin kanssa. Kehittämiseen ovat osallistuneet myös Taiteen edistämiskeskuksen Tampereen toimipiste sekä paikalliset kulttuuri- ja taidetoimijat.